Jenže ani jeho hokejku nepolíbilo střelecké štěstí. Mora tak doma podruhé za sebou nedala gól a padla podeváté za posledních deset utkání. „Musíme se pokusit hrát hokej. Pokud to po sobě budeme střílet, nikam se neposuneme,“ varuje 38letá opora Hanáků.

I když to nebyl veselý návrat do sestavy, jak jste se po dlouhé pauze cítil?

Nebylo to úplně nejhorší. Sám jsem to čekal asi o něco horší, ale herní praxe samozřejmě chybí. Teď mám do pátku čas, abych se do toho ještě víc dostal a příště to bylo lepší.

I přes dlouho absenci jste byl asi nejaktivnějším hráčem Olomouce. Měl jste i několik slibných šancí.

To možná jo, ale když ji mám, musím z toho dát gól. Když nedáme žádnou branku, nemůžeme vyhrát. Bez toho nemáme šanci něco uhrát.

HC Olomouc - HC Plzeň
Mora doplatila na chyby. Plzni doma nedala ani gól

Inkasovali jste hned po 34 vteřinách. Ovlivnilo to hodně celý zápas?

To si úplně nemyslím. Samozřejmě je nepříjemné dostat gól hned v první minutě, ale myslím si, že jsme pak do 55. minuty hráli dobře. Bohužel pak přišel druhý, třetí gól… je to škoda, že jsme je dostali. To byla asi největší chyba. Jinak jsme mohli tlačit až do konce, třeba by tam něco spadlo.

Ve statistikách jste měli 36 střel, to je hodně. Neudělali jste z brankáře Frodla trochu hvězdu?

Podle mě chytal dobře, nebylo to úplně o tom, že bychom z něj udělali hvězdu. Někdy nám chybělo trochu štěstí, větší důraz do střelby. Za sebe ale můžu říct, že chytal výborně, neudělal žádnou chybu. Všechny ty střely měl.

Máte pocit, že na týmu už leží nějaká deka?

Když to řeknu ze svého pohledu, tak nato, že je už skoro 15. ledna, měli bychom být rozehraní a prostě si dokázat přihrát. Ne, že jsme od sebe dva metry a střílíme to po sobě tak, že to ani nejde zpracovat. Není to teď ideální, každý udělá chybu, ale musíme se pokusit hrát hokej a zkoušet se dostávat do šancí. Pokud to ale budeme po sobě házet a hrát to takovým stylem „hlavně, ať něco nezkazím“, tak se nikam neposuneme a půjde to akorát dolů.

Prohráli jste podeváté z posledních deseti utkání. Jak z toho ven?

Musíme se rvát o každý puk. Jak už jsem říkal, 55 minut jsme podle mě nehráli ani tentokrát špatně, ale bohužel… ty góly. Hokej se hraje na góly a je úplně jedno, jestli proti nám stojí ten tým, nebo ten, ať je to Franta, nebo Pepa. Musíme se snažit to prolomit, dostat to do brány. Pak se můžeme bavit dál.

Nepomohli jste si ani v přesilovkách, kterých jste měli pět.

To je přesně to, o čem už jsem mluvil. Místo toho, abychom měli trochu klidu na hokejkách, tak to po sobě střílíme, jak kdyby bylo 10. září a hráli první zápas. Tehdy to bývá holomajzna. Než do sebe dostanete jistotu, tak to po sobě střílíte. Ale nemůže se to dít v polovině ledna.