„Na fotbalovém turnaji jsem špatně stoupl na nohu, takže jsem měl výron v kotníku. Trochu mě to bolelo, tak jsem si dal menší pauzu," vysvětloval pozdější nástup do tréninku.

Už byl ale na vyšetření, které ukázalo, že se nejedná o žádné vážné zranění. „Doktor říkal, že se nejedná o nic vážného. V druhé polovině týdne můžu začít trénovat," poznamenal Halász.

Slovenský gólman pro příští sezonu dostal nového brankářského kolegu, když Libora Kašíka vystřídal Tomáš Vošvrda. „Sedli jsme si perfektně. Často se spolu bavíme a sedíme blízko u sebe v kabině. Je to pro mě velká výzva. Doufám, že nás trenéři budou oba střídat a bude se nám dařit," přeje si třiadvacetiletý gólman.

V uplynulé sezoně byl právě Halász nováčkem v olomouckém týmu, a tak začínal v roli dvojky. „Osobně si myslím, že ani s Liborem to nebylo tak jednoznačné. Ze začátku sice chytal, ale pak se mi při jeho zranění začalo dařit a trenéři nás střídali. Něco ve mně viděli," poznamenal Halász.

Kmenový hráč extraligových Košic v základní části první ligy odchytal devatenáct zápasů, v nichž měl vynikající statistiky. Halász se mohl pochlubit brankovým průměrem 1,93 gólu na zápas a úspěšností zákroků 93,85 procenta. Lepší byl v první lize už jen kadaňský Hanuljak. V baráži nakonec odchytal 104 minuty a statistiky už tak skvělé nebyly.

V příštím ročníku zatím není jasné, kdo by měl být jedničkou.

„Teď máme stejnou startovní pozici. Oba do toho půjdeme naplno. Ať chytá ten lepší," uvědomuje si Halász.

Změny v kádru

Prvoligový kádr doznal jen menších změn. Nejvýraznější jsou ukončená hostování a konec kariéry Dopity a Ministra.

„I kvůli novým pravidlům o nasazování juniorů přišli mladí kluci. O žádnou velkou změnu se ale nejedná. Dalo se čekat, že vítkovičtí útočníci nebo obránce Valenta ze Zlína tady nebudou věčně. Stále máme dobré mužstvo," věří brankář.

Zároveň chce navázat na loňskou účast v baráži o extraligu.

„Kostra mužstva se nezměnila. První pětka zůstala úplně stejná. Pokud jim to bude padat jako vloni, tak se příští sezony nebojím. V týmu navíc máme i zkušené hráče. Budeme všichni makat a můžeme uspět," dodal Tomáš Halász.