„Už jen kvůli divákům to musíme odmakat a udělat všechno, abychom se do play-off dostali. Proti Zlínu jsme hráli v neděli v 18:30, navíc to bylo v televizi. A přišel plný barák, takže úplná paráda,“ ocenil atmosféru v plecharéně oblíbenec olomouckých fanoušků.

Jaké jsou vaše dojmy z důležitého derby proti Zlínu?

Myslím, že jsme podali všichni vynikající výkon. Od prvního až po posledního, po celých šedesát minut jsme hráli zodpovědně. Vítězství jsme si jednoznačně zaslouženě.

Zažil jste v brance nějaký nejnáročnější moment?

Nevím, řekl bych, že tam ani nějaké velké tutovky od soupeře nebyly. Celý zápas jsem byl nějak v klidu. Tak jsem si šel postupně tím zápasem a nakonec to dopadlo super. Na to jak jsem se cítil před zápasem hrozně a myslel jsem, že to možná ani neodchytám, tak to skončilo skvěle. Ale tak to někdy bývá.

Kde byl problém? Nějaká viróza?

Ale ne, nohy mě nějak bolely. Byl jsem úplně hotový na rozbruslení, ale bolest odešla. Na zápase už to bylo v pohodě.

Vychytal jste už pátou nulu v sezoně. Sledujete, jak čistá konta přibývají?

Je to super, protože teď ty body potřebujeme, abychom ještě zabojovali o play-off. Všichni věříme, že se nám to podaří a když ne, tak snad aspoň budeme mít klidné play-out.

Proti Chomutovu byl váš výkon ještě důležitější, když jste zvítězili 1:0. Jsou pro vás takové zápasy těžší?

Trošku ano. Když vidím, jak se kluci vepředu někdy trápí, šance tam jsou. Určitě se lépe chytá, když je stav 4:0 a víte, že si můžete i dovolit nějakou chybku. Ale tak jsem se na to proti Zlínu soustředil, že mi ten zápas rychle uběhl. Nějak nás v pásmu netočili, ale když přešli přes modrou tak aspoň vystřelili a měl jsem nějaké zásahy a mohl jsem se cítit celkem dobře.

Navíc jste si v derby připsal i druhou asistenci, a tedy kanadský bod.

No to byla náhoda. Chtěl jsem to dát hlavně ven ze třetiny, měl jsem už tak mokré rukavice, že mi to trošku sklouzlo a zapadlo to rovnou Hermošovi (Jakubu Hermanovi) na hokejku. Už jsem myslel, že zase někoho trefím, že z toho bude závar. A nakonec jsem z toho měl bod.

Při děkovačce fanouškům jste zkoušel skákat na hokejku jako na surf. Trénoval jste to?

Neměl jsem absolutně nic připravené, už jen z pověrčivosti. Nějak mě nic nenapadlo, tak jsem improvizoval. Budu to muset zlepšit na příště. Někdy to člověka napadne a pak to tak nejde, jak si to myslí. Jednou je to lepší, někdy horší, tentokrát to stálo za prd (úsměv).

Jezdit na položené hokejce se vám tedy ještě nepodařilo…

No, nedá se to. Jak se něco dostane pod brusle, tak hned letíte.

Vypadá to, že Olomouc má nyní do předkola nejdál. Co říkáte na situaci v tabulce?

Teď zkusíme zabojovat, porvat se o to. Když to vyjde, tak super, když ne, tak budeme chvilku smutní. Už jen kvůli divákům to musíme odmakat a udělat všechno, abychom se do play-off dostali. Proti Zlínu jsme hráli v neděli v 18.30, navíc to bylo v televizi. A přišel plný barák, takže úplná paráda.

Vnímal jste velká chorea, která fanoušci prezentovali na tribunách?

Něco jsem viděl, ale moc se do hlediště nedívám v průběhu zápasu. Samozřejmě jsem viděl, že toho bylo dost, ale budu se na to muset ještě podívat na videu, o co se přesně jednalo.