Ze dvou duelů proti soupeřům z Vysočiny tak získali čtyři body.

V oboru případech olomouckou svatyni střežil dvaadvacetiletý slovenský gólman.

„Tu smůlu, kterou jsme měli při nájezdech v Jihlavě, jsme si vynahradili proti Třebíči," prohlásil Halász po zápase.

Poslední minuta byla pro Olomouc hodně krušná. Jak jste viděl akci, po které Třebíč téměř vyrovnala na 3:3?
Nejhorší na tom bylo, že já jsem to neviděl. Přede mnou byla velká mela a já jsem jenom zaslechl střelu, tak jsem klekl. Nato jsem slyšel další odraz, tak jsem si myslel, že se to nějak ztečovalo. Podíval jsem se na špatnou stranu, ale najednou z toho byla tyčka na straně druhé. Tak jsem se tam nějak vykroutil a jenom jsem viděl, jak puk nějakému hráči přeskočil přes hokejku. Pak už jsem ten puk odpálil. Bylo to velké štěstí.

Ještě před tím mohl Richard Diviš rozhodnout do prázdné branky, ale z obranného pásma minul a bylo z toho zakázané uvolnění. Soupeř se tak dostal před vaši branku. Bylo to netaktické řešení?
Divoch byl asi v laufu, protože dal gól a asi si věřil na druhý, ale myslím, že to z jeho strany byla dost velká taktická chyba. Měl velké štěstí, že jsme to ustáli, protože jinak by ho asi kabina zabila (usmívá se). Ale i takové situace k hokeji patří, je dobře, že se to stalo teď, poučili jsme se z toho a já věřím, že když bude příště taková situace, tak si to jiný hráč z kabiny už nedovolí.

Soupeř měl dost šancí. Byl to pro vás těžký zápas?
Možná pro mě byla výhoda i to, že jsme nebyli jednoznačně lepší a že se hrálo i před naší brankou, protože je tady opravdu zima. Je těžké se zpotit a udržet se v tempu. I když možná neměli tolik střel, tak byli často v naší třetině, nahrávali si a já jsem byl v tempu. Co jsem měl, tak jsem pochytal. Škoda toho prvního gólu, že mi to tam Kučis (Lukáš Kucsera, pozn. red.) tečoval. Asi bych to měl, ale to se stává, on tomu chtěl zabránit. Ten druhý gól byl taky trochu smolný, protože tu střelu jsem neviděl. Vyrazil jsem ji, ale byla z toho mela a soupeř to nějak dorazil.

Z posledních dvou zápasů, které jste odchytal, tým získal čtyři body. Jste s touto bilancí spokojený?
Možná že kdyby mi to někdo před těmi dvěma zápasy řekl, tak si povím, že je to dobré. Ztracené dva body v Jihlavě ale určitě mrzely. Minimálně jsme měli získat ještě bod navíc, protože na nájezdy jsme měli vyhrát. Tu smůlu, kterou jsme tam při nájezdech měli, jsme si asi vynahradili proti Třebíči.

Chtělo by to už prolomit tu smolnou bilanci v zápasech, které rozhodují trestná střílení?
Je to těžké, protože to trénujeme opravdu dost často, prakticky každý den na tréninku. Hrajeme i o peníze, ale nevím, jestli máme v hlavách, že když odbije šedesát pět minut a přijdou na řadu nájezdy, tak si nevěříme. Doufám, že se to jednou zlomí nebo se k nájezdům nebudeme vůbec dostávat a budeme všechno vyhrávat (usmívá se).