Mora měla sérii přípravných zápasů zahájit už minulý týden, jenže Slovan Bratislava musel kvůli zdravotním potížím u velké části hráčského kádru olomoucké střetnutí zrušit.

Kohouti se tedy dočkali v úterý, kdy se předvedli v Jihlavě a trenéři dali šanci řadě mladých hokejistů. „V tomto týdnu dostanou prostor, aby se ukázali,“ prozradil kouč Zdeněk Moták před odjezdem na Vysočinu.

V první třetině se hrál oboustranně zajímavý hokej a hanácký celek poslal do vedení Petr Strapáč, který nastoupil ve druhé útočné formaci se zkušeným Zbyňkem Irglem.

„Se Zbyňou nám to v minulé sezoně šlo,“ ohlížel se Strapáč, který si do nadcházející sezony stanovil vysoký cíl: „Mám věk i pozici na to být tahounem. A zřejmě bych jím i být měl.“

I když to dlouho vypadalo, že olomoucký brankář Branislav Konrád bude aspirovat na čisté konto, v závěru prostřední části hry byl dvakrát překonán.

Nejprve se o vyrovnání postaral v přesilové hře Martin Osmík a skóre ve prospěch domácích otočil po samostatném úniku přerovský odchovanec Vlastimil Dostálek.

Ve třetí části hry se už skóre neměnilo, Mora tak vstoupila do přípravy porážkou.

"První dvě třetiny jsme nehráli dobře. Ve třetí třetině se to zlepšilo, ale… Nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Ještě před sebou máme hodně zápasů," citoval olomouckého trenéra Jana Tomajka klubový web.

Chuť si Kohouti mohou spravit už ve čtvrtek, kdy na domácím ledě od 17 hodin přivítají Třinec.

HC Olomouc vs. Dukla Jihlava
Start přípravy napodruhé klapne, Mora jede do Jihlavy
David Ostřížek
Ostřížek: Myslel jsem na konec kariéry, nová sezona je buď, anebo

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Osmík (Štebih, Čachotský), 40. Dostálek (Váňa) – 12. Strapáč (Káňa, Houdek). Rozhodčí: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 689.
Jihlava: Lundström – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Pospíchal, Štebih, Mareš, Půža – Čachotský, Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna. Trenéři: Vlk a Zeman.
Olomouc: Konrád – Galvas, Ondrušek, Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Dujsík, Staněk – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Tomeček, Mráz, Ostřížek – Matiaško, Pěcha, Kořenek. Trenéři: Moták a Tomajko.