Celý zápas se hrálo na jednu branku, na tu slovenskou. Bylo jen otázkou, kolik gólů Mora soupeři nasází. „Hráli jsme dobře. Měli jsme dobrý pohyb, udrželi jsme se na puku, měli jsme dost šancí. Měli jsme jich proměnit víc," našel i nedostatky olomoucký trenér Jan Tomajko.

Před začátkem extraligy se zdá, že forma týmu jde nahoru. „To se uvidí až v pátek devátého. Z porážek ani vítězství bych nic nevyvozoval," nechtěl nic odhadovat olomoucký kouč.

Kohouti každopádně potřetí za sebou vyhráli, což je velmi pozitivní pro psychiku týmu. „Pro hráče je sebevědomí důležité. Po výhře nad Trenčínem to jen nabrali," poznamenal Jan Tomajko.

Zároveň ocenil výkon gólmana Faltera, který udržel čisté konto. „Vychytal spoustu šancí. Jinak by to nulou neskončilo," přiznal Jan Tomajko.

Prvního gólu v olomouckém dresu se dočkal útočník Juraj Mikúš, který je v klubu zatím na zkoušce. „Lepší se každým zápasem. Dva roky nehrál a teď odehrál třetí utkání. Myslím si, že každým zápasem bude lepší," je přesvědčen Jan Tomajko. Zdá se, že podpis smlouvy by šikovného centra neměl minout.

Předposlední zápas zároveň ukázal, jak by mohlo vypadat složení pětek na úvod extraligy. „Sestava se nějak rýsuje. Ještě to není definitivní," konstatoval Jan Tomajko.

Extraligovou generálku Hanáci odehrají v pátek na ledě Trenčína.

HC Olomouc – Dukla Trenčín 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Staněk (Škůrek), 19. Herman (TS), 40. Holec (Galvas), 42. Mikúš J. (Mikúš T., Skladaný), 52. Herman (Protasenja).

Olomouc: Falter – Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Galvas, Jaroměřský – Holec, Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, Mikúš J., Mikúš T. – Protasenja, Herman, Burian.

Trenčín: Chábera – Novák M., Drgoň, Albers, Bohunický, Hatala, Ryzák, Holenda, Šefčík – Pardavý, Veilleux, Hlinka – Ručkay, Kalináč, Gašparovič – Novák D., Dlouhý, Sojčík – Špankovič, Švec, Briestenský.