Ve třetím kole baráže totiž Mora zajíždí na chomutovský led. Je čas na odvetu.

Oběma týmům se vstup do baráže povedl. Po dvou zápasech mají Kohouti na svém kontě tři body, Piráti jsou dokonce stoprocentní.

„Získané body bych nepřeceňoval, protože do konce ještě zbývá deset kol a všechno se může změnit," zůstává obezřetný olomoucký trenér Petr Fiala.

Ten má pro baráž jasný plán.

„Je důležité vyhrávat doma a případně ještě něco uhrát venku," uvědomuje si kouč.

A proč nebodovat právě dnes v Chomutově. Zdejší stadion byl sice pro Moru v první lize dlouho zakletý, ale vloni zde Hanáci v pátém semifinálovém zápase dokázali vyhrát 3:2.

Výjezd na sever Čech původně plánoval olomoucký fanklub.

„Nakonec jsme autobus zrušili, protože bylo málo lidí. Třeba se ale někdo vydá po vlastní ose," připouští prezident fanklubu Otto Weinlich.

Ten si velmi pochvaloval předchozí výjezd do Liberce.

„V autobuse bylo 43 lidí a na stadionu se nás nakonec sešla asi stovka. Domácí fanoušky jsme přeřvali. Do Liberce chceme jet znovu. Bude ale záležet i na výsledcích," řekl Weinlich.

Chomutovští hokejisté mohou být po vydařeném vstupu v klidu, ale zároveň si uvědomují kvality Mory.

„U nás je spousta kluků, kteří pamatují loňskou sérii, a spousta hráčů už proti nim hrála. Víme, že mají výborné hráče s extraligovými zkušenostmi," upozorňuje kapitán Pirátů Milan Kraft.

Sám může provnávat rozdíl mezi špičkou první ligy a extraligou.

„Mezi oběma soutěžemi není až takový rozdíl. Nejenom Olomouc a Mladá Boleslav, ale i Ústí má kvalitní mančaft. Myslím si, že i týmy ze středu extraligové tabulky by s nimi měly problémy," vyzdvihl Kraft.

Utkání mezi Piráty Chomutov a HC Olomouc začíná v 17.10 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport.