Oddaní příznivci Petr Butora a Vladimír Prášil obstarali transparentní účet, na nějž může kdokoliv jakoukoliv částkou přispívat až do konce srpna tohoto roku.

„V těchto složitých časech je jakákoliv podpora srdcového klubu ještě významnější a HC Olomouc si takové podpory opravdu hodně cení. Děkuje tedy nejen oběma pánům za jejich snahu, ale i všem dalším fanouškům, kterým osud klubu není lhostejný. Věřme, že společně tuto složitou situaci zvládneme,“ píše se v tiskové zprávě na oficiálních stránkách HC Olomouc.

Butora, který je majitelem transparentní účtu s názvem „Podpora HCO“, pro web Kohoutů zdůvodnil, proč se ke kroku pomoct svému oblíbenému klubu odhodlal.

Otec hokejového reprezentanta Davida Krejčího
Poslední česká medaile? Každým rokem je cennější, říká Zdeněk Krejčí

„Na základě spousty informací z médií o možnostech podpory firem a živnostníků ze strany vlády v této těžké době ovlivněné pandemií koronaviru jsem začal přemýšlet nad tím, jak pomoci také HC Olomouc,“ zmínil.

„Po nějaké době úvah mě v této myšlence utvrdil dotaz od pana Vladimíra Prášila, zda bych neměl zájem nějakým způsobem podpořit olomoucký hokejový klub. Na sociální síti fanoušků HC Olomouc se tento nápad sešel s obrovským pozitivním ohlasem,“ potěšilo ho.

Pak se dal do konkrétních činů.

„S panem Prášilem jsme se tedy sešli a domluvili se, že podobně jako fanoušci jiných klubů zřídím transparentní účet, kam by mohli lidé do 31. 8. posílat jakoukoliv částku. Poté by se na výslednou částku sepsala darovací smlouva a částka by se přeposlala na účet HC Olomouc,“ vysvětlil všechny náležité formality „finanční injekce“ od fanoušků.

„Doufám, že se naše společné dílo podaří. Podpořme náš klub a vydržme v této touze podporovat i nadále. Fanoušci kohoutům!“ vyzývá ostatní příznivce hlavní organizátor dobročinné akce.

Jan Bambula
Jak do sestavy Olomouce? Na ledě chci být nepříjemná krysa, říká Bambula

Transparentní účet „Podpora HCO“

Číslo účtu: 123-1710470247/0100

Vybraná suma k 28. 5 ., 22 hodin: 12 433 Kč