První zápas ve středních Čechách přitom Eagles těsně prohráli 5:6. „Soupeře jsme přehrávali, ale nedávali jsme góly. Chytili jsme se až na konci a to už bylo pozdě," popsal první zápas vedoucí družstva Stanislav Cik.

Výhra Čerty nakopla a na Hanou přijeli s postupovými ambicemi. „Do Olomouce přijeli posíleni, když hrál i Sekáč. Chtěli za každou cenu vyhrát," řekl Cik.

Domácí tým vedl 4:2, ale Kladno snížilo na rozdíl jediného gólu. Tříminutový trest navíc vyfasoval Čuřík. „Dlouhé oslabení jsme naštěstí přečkali. Byl to klíčový zápas," přiznal Cik.

Třetí utkání totiž Eagles ovládli jednoznačně 10:3. „Dvě čtvrtiny soupeř držel krok, ale pak fyzicky odešel," poznamenal Cik.

Olomoucký tým tak čeká finálový turnaj, na kterém bude o titul bojovat s Brnem, Berounem a Slavií Praha. „Nevýhodou je, že začínáme s Brnem, které jsme už dva roky neporazili. Velké problémy nám dělá hlavně brankář Jirkův," přiznal Cik.

Ještě předtím však Eagles v sobotu hostí finále Českého poháru, v němž narazí na Beroun a Slavii. Turnaj se hraje v reprezentační přestávce. „A tak budou všichni oslabeni. Nám bude chybět Michal Šimo a Jakub Cik. Budeme se snažit v domácím prostředí vyhrát," přeje si Cik.

Program finále ČP

Sobota:

11.00: Olomouc – Beroun

13.00: Beroun – Slavia Praha

15.00: Olomouc – Slavia Praha