„Takový zápas nepamatuji,“ kroutil hlavou brankář Mory Branislav Konrád po prohře 0:3.

Sparta se poučila z předchozího zápasu s Chomutovem a předváděla od první minuty koncentrovaný výkon, domácí tým do ničeho vážného nepouštěla.

„Měli jsme speciální přípravu. Změnili jsme předzápasové rituály, musel přijít nějaký impulz,“ prozradil asistent sparťanského trenéra Uweho Kruppa Jaroslav Nedvěd.

Pražané se navíc brzy radovali z gólu, čerstvá posila z německé ligy Blair Jones střelou zpoza obránce Robina Staňka načapal Branislava Konráda. Urostlý Kanaďan se 132 starty v NHL zajistil hostům klíčové vedení.

„Katastrofa, byl to můj gól. Střelu jsem předběhl, v podstatě promáchl a propadla mi pod rukou,“ popisoval Branislav Konrád.

Jakub Galvas
Mysleli jsme si, že máme na víc, říká Jakub Galvas po návratu z Kanady

V závěru první části hry matné Kohouty nakopla přesilová hra, jenže místo vyrovnání podruhé inkasovali. Postaral se o to z dorážky vlastní střely kapitán Pražanů Petr Vrána.

„Tohle byla spíš smůla. Vyrazil jsem puk a chtěl jsem jej poslat za bránu. Ale střetly se nám hokejky a propadlo to,“ smutnil Konrád. „Padly jim tam dvě šmudly. První třetina rozhodla. Pak už jsme se na to jen celý zápas dívali,“ litoval olomoucký gólman.

Mora po vítězství v Litvínově nezvládla vstup do utkání a to se jí stalo osudným. „Sparta nás předčila v osobních soubojích, v útočném pásmu jsme jich moc nevyhráli,“ řekl k nevydařené první části hry trenér Jan Tomajko.

„Těžko jsme se do toho dostávali, i když tam nějaká snaha byla, tak Sparta hrála výborně v obranném pásmu. Blokovali střeli, hráli obětavě a my jsme se složitě prosazovali.“

Katastrofální přesilovky

Od druhé třetiny Mora přidala, jenže střelecká převaha 37:19 nakonec k ničemu nevedla.

„Nepamatuji si zápas, kdy by mi šlo deset střel na bránu, kdy bych měl tak málo práce. A to jsem měl ještě štěstí, protože jednou byla tyčka a podruhé to netrefil do prázdné brány,“ nechápal Branislav Konrád.

Mora si navíc nepomohla ani v přesilovkách, kterých měla k dispozici pět, zatímco Sparta ani jednu.

„Hráli jsme je ale katastrofálně. Proto máme nula gólů a s tím se nevyhrává,“ konstatoval Tomajko.

Poslední gól dostal jeho tým v přesilové hře při power-play. Sparta zvítězila na olomouckém ledě popáté za sebou.

„Podařil se nám vstup, dali jsme dvě branky. Pak jsme možná zbytečně přenechali aktivitu na hole soupeře, ale vzadu jsme byli dál hustí a výraznější šance jsme nenabízeli. Tři body byl cíl tohoto výletu, takže jsme spokojení,“ usmíval se Jaroslav Nedvěd.

Mora zůstává v tabulce sedmá, o tři body před Spartou, a už v úterý nastoupí na ledě mistrovské Komety, kde naposledy zvítězila 3:2.

Litvínov proti Olomouci
Jsme loupežníci, jásala Mora v Litvínově. Zametla se sérií proher
Trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.
Jílek: Uličný mi říkal, že na mém místě už by tady asi nebyl

HC Olomouc – HC Sparta Praha 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. B. Jones (Piskáček), 20. P. Vrána (Kudrna, Tomáš Dvořák), 60. Piskáček. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 0:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4517.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, J. Galvas, Ondrušek – Jergl, J. Knotek, Ostřížek – Holec, Strapáč, Burian – Tomeček, Nahodil, Kolouch – Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Sparta: Machovský – Delisle, Piskáček, Kalina, Blain, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka – Kudrna, P. Vrána, Buchtele – Forman, Klimek, Smejkal – Rousek, Pech, Kumstát – Beran, Sill, B. Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.