Prolomil to v pravou chvíli, neboť brněnskou Kometu osmadvacetiletý forvard v pátek sestřelil hned dvěma brankami a zařídil Moře dva důležité body.

Ale trvalo vám to, co?
No, už bylo na čase! Malinko jsem se s tím gólovým přírůstkem opozdil, tak snad to bude pokračovat. Slavíme parádní vítězství, navíc nad Kometou, takže co víc si přát? (úsměv)

Nakonec berete dva body. Byly po té prospané druhé třetině hodně vydřené?
Řekli jsme si, že do toho půjdeme od začátku naplno naší agresivní a důraznější hrou, ale počítali jsme s tím, že Kometa do toho pak víc šlápne. A taky to tak vypadalo, připravili se na nás a byli na tom lépe pohybově. Pak to bylo hodně vyrovnané, ale výsledek je asi zasloužený.

Mora porazila Kometu v prodloužení
Vyprodaný zimák slavil. Mora přemohla v dramatu Kometu

Zatřásli s vámi ty dvě rychlé brněnské trefy?
Ono to asi zatřese s každým, ale klobouk dolů, že jsme se z toho nepotentovali a hráli jsme dál. Čekali jsme na gól, který přišel. Zaplaťpánbůh za to.

Vítězný zásah přišel po vašem úniku v prodloužení. Jak se zrodil?
Byl tam tvrdší bruslařský souboj v obranném pásmu, ale říkal jsem si, že zkusím ujet a trefit to. Jeli jsme pak dva na jednoho, ale gólman měl místo na přední tyči, takže jsem ho chtěl trochu překvapit rychlou střelou a vyšlo mi to přesně podle představ.

A ten první gól z předbrankového prostoru?
Říkal jsem si, že se musím motat před bránou, protože jak jinak to zlomit, že? Kevin (Sundher) to tam pěkně udělal, strhl hru na střed, já jsem si počkal na teč. Naštěstí se ke mně puk dostal.

Brankář Sigmy Miloš Buchta
Buchta otevřeně o temné minulosti: Kvůli hazardu jsem dlužil 3 miliony