Útoku na první příčku nepřikládá trenér Jan Tomajko až takový význam.

„První, nebo druhé místo, to je jedno. Hlavně se musíme dívat na to, abychom skončili druzí. Důležitější je náskok na Ústí. První místo by bylo jen jakýmsi bonbonkem," řekl olomoucký kouč.

O devítibodový zisk se významně zasloužil Matěj Pekr, který v posledních třech zápasech nastřílel osm gólů. Čtyři v Hradci Králové, jeden v Mladé Boleslavi a naposledy tři v utkání s Pískem. „Určitě má formu a doufáme, že mu to vydrží. Důležité ale je, že má celá pětka formu," pochvaloval si Tomajko.

O produktivitu se však nestará jen elitní formace.

„Góly dávají všechny pětky. To je pozitivní věc," vyzdvihl Tomajko.

Mora sice vyhrává, ale v posledních zápasech převládá velký počet vyloučených. V Hradci Hanáci vyfasovali třináct dvouminutových trestů, v Boleslavi o jeden méně a v domácím zápase s posledním Pískem deset. „Musíme se srovnat. Ale proti Písku jsme oslabení hráli dobře. Tak jsme aspoň trochu potrénovali," pousmál se Tomajko.

Již tři zápasy v olomoucké sestavě chyběl zkušený útočník Jiří Dopita. Ten měl sice vynechávat venkovní utkání, ale na domácím ledě měl pravidelně nastupovat.

„Měl jsem zraněný loket. Kluci navíc dvakrát vyhráli venku, daří se jim a nechtěl jsem, aby se sestavou nějak míchalo. Když vyhrávají, tak ať hrají," vysvětloval Dopita. Do play off by ale už olomoucký matador chtěl naskočit.

„To už bych chtěl stoprocentně hrát. Jestli mě tam kluci pustí dřív, se uvidí. Třeba mě tam nepustí a budou vyhrávat do konce sezony. Budu jedině rád," říkal s úsměvem Dopita.