Zápas ještě pořádně nezačal a Čermák trefil břevno. Také 
v dalším průběhu první třetiny bylo rušno před olomouckou brankou.

Bednář ještě z dorážky Vošvrdu neprostřelil. Jenže po rychlé souhře Bednáře se Štichem se puk dostal k rozjetému Andresovi, který byl úspěšný.

„Šli jsme do zápasu s tím, že chceme tři body, a myslím, že hra podle toho vypadala. Nepovedlo se nám využít několik šancí, které jsme si vytvořili," litoval kouč Slavie Josef Beránek.

Po přestávce Mora přidala 
a dočkala se vyrovnání. Knotek na modré zachytil vyhození slávistů, před brankou našel Kucharczyka, který puk poslal mezi Furchovy betony.

Vzápětí mohla jít Slavia opět do vedení. Kolaříkovo nahození Vošvrda neudržel 
a na brankové čáře puk odvracel Skrbek.

Poté už ale iniciativu převzali Kohouti. Nejprve Kucharczyk našel volného Laše, který neprostřelil Furcha. Kapitán Patera zůstal v přesilovce sám před brankou Slavie, ale úspěšný nebyl.

„Nezačali jsme moc dobře, Slavia na nás vlítla a my jsme se tomu přizpůsobili až ve druhé třetině," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Třetí třetina se dlouho hrála bez zajímavých momentů. Domácím nakonec pomohlo štěstí. Bednář netrefil branku, jenže puk se od zadního mantinelu nečekaně odrazil ke Sklenářovi, jenž dorážel do prázdné.

Hanáci se snažili vyrovnat. Kucharczyk se prodral před branku, ale puk přes beton nezvedl. Paterově bekhendové dorážce chyběla přesnost.

Olomoučtí hokejisté se dočkali 44 sekund před třetí sirénou. Škůrkovo nahození od modré Furch vyrazil před sebe a puk do branky uklidil Rachůnek.

„Pro nás to byl určitě moc důležitý a cenný bod, který se počítá i proto, že přišel v posledních vteřinách," vyzdvihl význam vyrovnání Jan Tomajko.

V prodloužení se Marosz po vyhraném buly dostal před Furcha, ale gólmana Slavie nepřekonal. V nájezdech byl úspěšný pouze Vlasák a připsal bonusový bod pro Slavii. „Jsme rádi, že jsme nakonec uhráli alespoň ty dva body," oddechl si Beránek.

V předposledním kole se Kohouti pokusí v pátek vyhrát na ledě posledních Budějovic.

HC Slavia Praha – HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Andres (Štich, Bednář), 51. Sklenář (Bednář), rozhodující sam. nájezd Vlasák – 24. Kucharczyk (Laš), 60. T. Rachůnek (Škůrek, Marosz). Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2780.

Slavia Praha: D. Furch – A. Růžička, Štich, Valach, Knot, J. Novák, Kolařík, Šulc – Bednář, Vas, Sklenář – M. Čermák, Vlasák, J. Doležal – Stránský, Divíšek, Kolář – Babka, Andres, Holec. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Olomouc: Vošvrda – Vyrůbalík, Staněk, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek – Kucharczyk, J. Knotek, Laš – Matai, Patera, Buc – Zuzin, Herman, Řípa – R. Dlouhý, Marosz, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Další výsledek 10. kola

Chomutov – České Budějovice 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

Tabulka

Tabulka