„Na hřištích soupeřů se nám daří, ale na vlastním ledě se trápíme, těžko říct, čím to je. Možná nám svazuje ruce nervozita, když doma se přijdou podívat rodiče a kamarádi. Snad už tu smolnou bilanci konečně zlomíme,“ prozradil úvodem Radek Kučera, trenér šumperských dorostenců.

Mimo své mantinely jsou však jeho svěřenci aktuálně nejlepším mužstvem východní skupiny, k čemuž jim pomohlo čtvrteční vítězství v Olomouci.

Hosté si v utkání vytvořili dvoubrankový náskok, ale Hanáci stačili srovnat krok. Vyrovnání přesto šumperské hokejisty nezlomilo.

O chvíli později totiž šli znovu do vedení, které později pojistili trefu v přesilové hře. Za stavu 2:4 zkusili ještě domácí hráči hru bez brankáře, ale Šumperk střelou do opuštěné klece definitivně zpečetil výhru.

„Většinu zápasu jsme byli lepší, kromě toho výpadku, kdy soupeř vyrovnal, tam jsme trochu přestali bruslit. Naštěstí jsme šli rychle zase do vedení a potom už Olomouc k ničemu moc nepustili,“ řekl dále Radek Kučera.

„Hodně nám psychicky pomohl i moment, kdy jsme dokázali ubránit oslabení tři na pět,“ dodal závěrem šumperský kouč.

V sobotu 19. října se následně Šumperk představí v rámci ELIOD extraligy dorostu na domácím ledě proti Vítkovicím, duel začíná v 15.30 hodin.

HC Olomouc – HK Mladí Draci Šumperk 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 38. Havel (Ruda), 43. Havel – 7. Kučera (Minařík, Fibigr), 22. Trögner (Koutecký, Šucha), 46. Fibigr, 54. Janech (Kučera), 60. Kučera (Fibigr).

Šumperk: Ryšavý – Minařík, Kareš, Koutecký, Blaško, Netolický, Seidenglanz – Janech, Kučera, Fibigr – Šucha, Burda, Trögner – Haas, Diviš, Slováček. Trenér: Radek Kučera.