Kohouti se na půdě Ocelářů dostali v prostřední části úvodní třetiny pod tlak a brankáře Branislava Konráda během 2 minut překonal nikým nehlídaný Lukáš Krajíček, který těžil z dokonalé přihrávky Bukartse, a David Cienciala tečující Gernátovu střelu od modré.

„Věděli jsme, že Třinec na nás vlétne. Dal dva góly a nevypadalo to s námi v té chvíli moc růžově,“ konstatoval olomoucký trenér Jan Tomajko.

Do prostřední části hry však hráči Mory vstoupili jako pokropení živou vodou. Za zvýšenou aktivitu byli hokejisté z Hané odměněni gólem na 2:1, když unikající Petr Kolouch, který hledal přihrávkou Zbyňka Irgla, se štěstím a přispěním obránce Matyáše nakonec nasměroval puk přímo do branky.

ZKRAT GÓLMANA

„Hodně nás první gól nakopl. Ale už od startu druhé třetiny jsme lépe napadali a lépe bruslili,“ pochvaloval si Tomajko.

Další šance Kohouti neproměňovali, jenže v závěru druhého hrajícího období udělal školáckou chybu třinecký brankář Hamerlík, který si zajel za svoji klec a nešťastně rozehrál na hokejku Jana Knotka.

Centr první olomoucké formace si s tímto dárkem věděl rady, přiklepl puk Janu Káňovi, který jej dopravil do zívající svatyně Ocelářů.

„Oba góly, které jsme inkasovali, byly smolné. Olomouc dostaly v uvozovkách trošku na koně,“ kroutil hlavou jeden z třineckých trenérů Jiří Raszka.

Také ve třetí třetině byla obrana hostujícího mužstva v čele s Konrádem kompaktní.

„Olomouc hrála v obranném pásmu výborně, velice obětavě a hodně střel nám zblokovala,“ uznal třinecký kouč.

Vítězný gól Mory vstřelil zblízka důrazný Bruno Mráz, který zařídil, že tým Olomouce má po dvou extraligových kolech na kontě plný počet šesti bodů.

„Trochu se k nám přiklonilo i štěstíčko a třetím gólem jsme urvali zápas na naši stranu,“ radoval se kouč Tomajko.
Kohouti se tak mohou v klidu připravovat na další velkou bitvu v podobě sobotního zápasu na domácím ledě s mistrovskou Kometou Brno.

Zbyněk Irgl se raduje z gólu.
Dokud na to mám, chci od sebe maximum, tvrdí Irgl

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Krajíček (Roberts Bukarts), 14. Cienciala (Gernát, Adamský) - 26. Kolouch, 40. J. Káňa (J. Knotek), 51. B. Mráz (V. Tomeček). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4033.
Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Krajíček, Matyáš, D. Musil, Haman, Gernát, Adámek - O. Kovařčík, Marcinko, Chmielewski - Adamský, Cienciala, Svačina - Hrňa, M. Kovařčík, Roberts Bukarts - Dravecký, Viedenský, Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Švrček - J. Káňa, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, Skládaný, Holec - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko.