Martine, jaké máte dojmy z derby se Zlínem?

Chtěli jsme tři body a máme jen jeden. Je to škoda, nájezdy nám bohužel moc nejdou. První dvě třetiny se daly, ale ve třetí jak jsme dostali gól v oslabení, tak jsme byli nějací jaloví. Soupeře to samozřejmě povzbudilo. My jsme na to nedokázali nějak reagovat, příležitosti jsme tam pak už moc neměli. Jako bychom se strachovali i o ten jeden bod.

Jak velkou překážkou byl v Olomouci známý gólman Libor Kašík?

Víme, že jim chytá výborně gólman. Nám teda taky, ale na jeden gól doma se těžko vyhrává. To se dá vyhrát jednou. Po zbytek zápasu to bylo takové trápení. Chybí nám extra body z nájezdů, to je velká škoda.

Šlo o souboj týmů, které jsou si v tabulce blízko. Takticky svázaný však zápas nebyl, hra se přelévala z jedné strany na druhou.

No to je pravda. Se Zlínem se paradoxně hrálo útočně. Tak to někdy bývá, nemůžeme čekat, že se bude pokaždé jen bránit. Fanoušků byly mraky a hnali to dopředu jak jejich tak naši. Byla dobrá atmosféra a někdy jsme se až nechali unést a oni pak byli hodně nebezpeční. Máme jeden bod a to je málo.

Ve druhé polovině střetnutí jste byli několikrát vyloučení. Jak vás to ovlivnilo?

Ze začátku jsme měli tři přesilovky po sobě a oni neměli nic. Začali tam do rozhodčího trochu ťukat, co jsem tak sledoval. A pak jim nějaká příležitost přišla a bylo to takové rozhárané. Byly tam nějaké fauly na gólmana, bohužel jsme v oslabení propadli dva na jednoho hráče. Dostali jsme gól a tím se Zlín celkem zvedl a byl nebezpečný po zbytek zápasu.

Dlouhé oslabení tři na pět jste dokázali ubránit. Povzbudilo vás to?

To jo. Ale oni tam měli i nějaké nepřesné střely. Hráli jsme to dobře. Říká se, že kdo nepromění pět na tři, tak nevyhraje. Ale o tom to nebylo, my jsme to sice ubránili, ale dali jsme jen jeden gól a to je málo. To je pak těžké vyhrávat.

Zdálo se, že Zlín už měl ke konci převahu. Ubývaly vám síly v závěru?

Hlavně v prodloužení už měli docela navrch. Bylo tam velké víření v naší třetině a měli šance. My jsme jim taky jednou ujeli dva na jednoho, ale to se nám nepovedlo dohrát do konce. Takový byl obrázek zápasu, skoro se nebránilo ani v tom prodloužení.

Před vaším rozhodujícím nájezdem jste se radil s týmem. Radili jste se, co uděláte?

Ne, to ne. Viděli jsme, že Kašík na žádné naznačení nereaguje a pořád stojí. Rozhodl jsem se, že to zkusím vystřelit golfákem. Ale ani jsem to netrefil tak, jak jsem chtěl.

Jak vnímáte situaci v tabulce? Zlín i Chomutov se vám přibližují…

Chceme určitě šestku uhrát. Měli jsme náskok osm bodů, teď máme tři. Ale to je jedno, musíme hrát zápas od zápasu. Máme ještě šest utkání. Teď hrajeme dvakrát venku, musíme nějaké body přivézt z venku a nespoléhat na nikoho. Ale i kdybychom spadli do předkola, tak se nic neděje. V play-off nějakým způsobem budeme, ale chceme uhrát tu šestku.