Když kapitán ústeckých Lvů Jan Klobouček přišel po vyhraných nájezdech a postupu do finále první ligy mezi novináře, prohlásil:

„Kdybychom zápas prohráli a jeli do Jihlavy, bylo by to hrozné. Bylo by to na krev a diváci by je tam hnali. Absolutně nezávidím Chomutovu to, co zažije v Olomouci.“

Ústecký favorit svoji roli splnil, postoupil přes Jihlavu do finále play off. Na svého soupeře však zatím čeká. Bude jím buď favorizovaný Chomutov nebo překvapení z Olomouce.

Piráti měli na svých hokejkách už dva finálové mečboly, jenže bojovní olomoučtí Kohouti jim nechtějí nic darovat a dvakrát hrozbu konce sezony odvrátili.

Ve středu Hanáci zvítězili na severočeském ledě 3:2 a sérii vrátili zpět na Hanou, kde v pátek od 18 hodin odstartuje šesté semifinále.

Dojde tak na slova ústeckého kapitána, Piráti se musejí připravit na olomoucké peklo.

„Do zápasu v Chomutově jsme šli s tím, že to chceme dostat ještě jednou do Olomouce. To se nám povedlo, takže teď nás čeká domácí zápas a já doufám, že přijde ještě víc diváků a vytvoří bouřlivou kulisu,“ přeje si olomoucký trenér Jan Tomajko.

Ten chce, aby jeho svěřenci navázali na středeční výkon. Do šestého domácího zápasu by kohoutí letka měla nastoupit kompletní, takže tomu nic nebrání.

„Všichni jsou v pořádku, do utkání půjdeme ve stejné sestavě,“ ujišťuje Tomajko.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci Mory, do zbraně! Je čas zaplnit stadion

Důležitý bude začátek

Zní to už jako otřepané klišé, ale Kohouti budou znovu odvracet chomutovský mečbol. Již potřetí. Klíčem k úspěchu bude dobrý start do zápasu.

„Start se nám povedl, protože v žádném předchozím zápase jsme ten nástup nějak zvlášť neměli. V tom nedělním zápase, který jsme doma vyhráli, to nebylo těch prvních deset minut ono,“ přiznal olomoucký trenér.

„Myslím, že začátek bude důležitý a my se budeme snažit o to, abychom ho měli dobrý,“ dodává.

Piráti: Jdeme dál, už to chceme ukončit

Piráti na Hanou připlouvají s jediným cílem. Konečně ukončit semifinálovou sérii a zajistit si účast ve finále, se kterou před startem play off počítali.

„Pořád vedeme 3:2, tak už to chceme ukončit. To je náš jediný cíl,“ prohlásil pro chomutovský web útočník Karel Hromas.

Piráti mohou mít po dvou prohrách lehce nabouranou psychiku.

"Tohle je play off, každý zápas je jiný. Pořád vedeme 3:2. Teď musíme zmobilizovat síly a chtít vyhrát. Musíme na všechno zapomenout a jít dál,“ burcuje Hromas

Šokující odvolání trenéra

Jeho týmu ve středečním zápase vypomáhali sparťané Rachůnek, Lapšanský a Pacovský.

„Já si ale myslím, že se nemůžeme dívat na to, kdo hraje za Chomutov, protože má opravdu výborný tým a tam je to jedna individualita vedle druhé. My to naším týmovým výkonem musíme zvládnout,“ burcuje Tomajko.

Ale to nejsou zdaleka poslední změny v chomutovském kádru.

Ve čtvrtek klub zveřejnil doslova šokující novinku: zkušený kouč Václav Sýkora byl spolu s asistentem Janem Votrubou odvolán! Piráty v pátek v Olomouci už povede Jiří Doležal, jenž v této sezoně skončil na lavičce Berouna.

Asistovat by mu měli další někdejší reprezentant Leo Gudas, jenž se stal v polovině února v Chomutově sportovním manažerem, a stále ještě aktivní hráč Stanislav Mikšovic.

Kouč Sýkora, který na sever Čech přišel loni v dubnu, se podle informací klubového webu s vedením Chomutova dohodl, že budou společně jednat o ukončení svých kontraktů.

Kolik překvapení nám tato semifinálová série ještě přinese?

VÍCE: Šok: Chomutov před bitvou v Olomouci odvolal trenéry

Kohouti vs. Piráti

Semifinále play off:

Chomutov – Olomouc 7:3

Chomutov – Olomouc 2:1 PP

Olomouc – Chomutov 0:3

Olomouc – Chomutov 2:0

Chomutov – Olomouc 2:3

Olomouc – Chomutov (PÁ, 18.00)

Případný rozhodující sedmý duel:

Chomutov - Olomouc (NE, 17.30)