Před samotným začátkem zápasu, který je naplánovaný na 18 hodin, totiž vhodí čestné buly Karlos „Terminátor“ Vémola, nejznámější český zápasník MMA a rodák právě z Olomouce.

Pro Vémolu to nebude žádná premiéra. Slavnostní buly už v minulosti obstarával, a ne jednou. Naposledy 28. prosince uplynulého roku na ledě pražské Slavie před utkání proti Českým Budějovicím, předtím v březnu téhož roku v Liberci před úvodním čtvrtfinálovým zápasem proti Mladé Boleslavi.

Karel Vémola st. a Karlos Terminátor Vémola
Vychoval "Terminátora". Můj vzor byl Arnold, říká Vémola starší

Čtyřiatřicetiletý borec, který se proslavil hláškou „Lvi žerou první“, se stal prvním Čechem, který se probojoval do prestižní zámořské UFC. Ta je mezi zápasníky smíšených bojových umění považována na stejné úrovni jako u hokejistů NHL. Je také držitelem několika titulů ve střední a v polotěžké váze, a to jak v anglických, tak českých organizacích.

Aktuálně se zotavuje po operaci ramene. Zatím poslední souboj v kleci absolvoval Vémola 9. listopadu v pražské O2 areně proti Attilovi Véghovi. Dlouho očekávaný duel nazvaný „Zápas století“ ale prohrál už v prvním kole, kdy ho obrovitý Slovák knokautoval. Stylem K. O. předtím ještě nikdy v kariéře neprohrál.

Karlos Terminátor Vémola zavítal na turnaj mladých zápasníků v Olomouci.
Karlos Terminátor Vémola dorazil na turnaj v Olomouci. Tady to začalo, vzpomínal