Ten se po vynucených změnách v sestavě posunul do centra prvního útoku a v posledních zápasech začal střílet góly.

„Snažím se trénovat naplno. Chodím před branku a častěji střílím. Cítím se dobře," hlásí Jakub Herman.

Do play-off vstupujete po přestávce, která vám základní části dělala problémy. Nebojíte se znovu určitého útlumu?
Nijak si to nepřipouštíme. Trénovalo se celý týden v kuse. Vůbec na to nemyslíme. Do zápasu jdeme více než na sto procent, na maximum. Chceme si dovézt aspoň jednu výhru.

Jak byste okomentoval plzeňského soupeře?
Jsou zkušení v play-off, které hrají každou sezonu. Nedokážu odhadnout, jestli je to výhoda. Plzeň má dobrý kádr, ale my musíme hrát s každým. Chytli jsme Plzeň, což je pro nás dobrý soupeř. V sezoně jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy, tak uvidíme co teď v play-off.

Plzeň má v kádru tvrďáka Hollwega. Připravovali jste se nějak speciálně na něj?
Ne. To nebude jen Hollweg. Bude se to dohrávat, bude to tvrdší než v základní části. Na Hollwega jsme ale nijak speciálně nepřipravovali.

Na konci základní části se vám začalo střelecky dařit. Cítíte, že forma jde nahoru?
Snažím se trénovat naplno. Při zápasech chodím před branku a častěji střílím. Cítím se dobře, zaklepu to. (smích) Uvidíme.

Kvůli zraněním se sestava často měnila. Vy jste se posunul do prvního útoku. Už jste si na nové spoluhráče zvykl?
S Mirou Holcem jsme spolu hráli skoro půlku sezony. Pak jsem šel k Bucikovi do první a teď jsme se všichni sešli v jednom útoku. Myslím si, že si vyhovíme. Když je třeba něco vyladit, tak si sedneme a domluvíme se. Důležité, aby nám to šlapalo a dávali jsme góly.

Zachytil jste před stadionem fronty fanoušků stojících na lístek?
Viděl jsem to před tréninkem. Celkem mě to překvapilo. Je to hokejový svátek. Doma chceme hrát víc než dva zápasy. Play-off je celkově pro fanoušky záživné. Také v Plzni je starý stadion a budou to super zápasy v parádní atmosféře.

Dosavadní sezona se vám nad očekávání povedla. Kam to můžete dotáhnout?
Jsme nohama na zemi. Jsme rádi za to, kde jsme. Můžeme hrát v pohodě. Uvidíme, jak to budeme hodnotit po dvou plzeňských zápasech.