Je možné, že ve stejném složení útoku vyrukuje Olomouc na své soupeře i letos.

Důvod je prostý: Dávid Buc se v neděli vrátil zpátky na Hanou a v pondělí již trénoval se svými staronovými spoluhráči.

„Bavil jsem se po sezoně s Erikem (Fürstem) a řekli jsme si, že se nějak dohodneme. Ještě to není úplně zpečetěné, ale tento týden by se to mělo vyřešit. Byl jsem tady spokojený, dařilo se mi, takže bych si to rád zopakoval,“ vysvětluje slovenský hokejista.

Bucův příběh měl mít přitom úplně jiný konec. Ale nebyl by to hokej, kdyby neměl zápletku…

Po předloňském ročníku, kdy se stal nyní třicetiletý forvard s 31 body (10+21) nejproduktivnějším Kohoutem, si vysnil zahraniční angažmá. Konkrétně ruskou KHL.

Realita? Přesun do Banské Bystrice.

„Trošku se to pokašlalo… Myslel jsem si, že někam půjdu, ale táhlo se to, nakonec to ztroskotalo na tom, že mělo jít jen o zkoušky. A já si myslím, že jsem měl dobré sezony na to, aby mě někde testovali. Pak jsem nemohl nic sehnat, takže jsem volal i zpátky do Olomouce, ale tady už měli plný kádr. Takže mi nezbývalo nic jiného než přijmout nabídku Bystrice,“ ohlíží se zpátky Buc.

Kevin Sundher
Sundher shodil kilogramy a těší se na plecharénu: Lidé jsou tady skvělí!
Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
V olomoucké zoo vlk pokousal dítě, policie hledá svědky

Jiné nabídky neřešil, chtěl do Olomouce

Přestože slovenská Tipsport liga nepatří k nejrenomovanějším evropským soutěžím, rodák z Popradu svého kroku nelituje. Zažil totiž vynikající ročník.

„Sezona byla dost vydařená, protože jsme ji zakončili mistrovským titulem. Pro Bystrici to byl historicky první triumf, takže panovala velká spokojenost,“ usmívá se Buc, který se v mužstvu potkal s ex-olomouckým Petrem Kafkou, a k tamní úrovni dodává:

„Když jsem tam přišel, byl jsem mile překvapený. Ano, stejně jako v Čechách jsou zápasy mezi týmy ze spodku, kdy to nestojí za nic… Ale zápasy s celky z první šestky byly velmi kvalitní, to samé play-off.“

Přesto však šikovné pravé křídlo ve městě ležícím ve Slovenském rudohoří zůstávat nechtělo.

„Na Slovensku jsem vyhrál ligu už dvakrát, takže mě vidina úspěchu táhne do Čech. A žádné jiné nabídky jsem neřešil, chtěl jsem se vrátit do Olomouce,“ konstatuje Buc.

Fotbalisté Sigmy Olomouc se fotili před prvoligovou sezonou 2017/18
(Opět) prvoligová Sigma se fotila před startem sezony

Kohouty sledoval i v plecharéně

O tom, že ho to vábilo zpátky na Hanou, svědčí i fakt, že výsledky Kohoutů loni detailně sledoval a s hráči byl v kontaktu.

Když měl volno, dokonce se Buc objevil i v plecharéně.

Na její ploše již v ponděli trénoval, přesto to pro hokejistu, jenž hrál v Česku i za Karlovy Vary, nebyla letní premiéra na ledě.

„Mám zažitou svou přípravou se svým osobním kondičním koučem. Trénoval jsem na suchu, běhal, posiloval a do toho chodil čtyřikrát týdně na led. Takže bych neměl mít problém,“ míní Buc, jenž by se rád udržel v kádru slovenské reprezentace.

„Podařilo se mi tam probojovat už v minulé sezoně, bohužel jsem pak měl zranění. Doufám, že se tam vrátím!“

Beach-volejbal. Ilustrační foto
Na olomouckém náměstí se bude hrát beach volejbal