Inkasoval jste pouze jednou, přesto tým opět nebodoval. Jaké z toho máte dojmy?
Mám takové trošku smíšené pocity. Dostal jsem jeden gól, ale jsme bez bodů. Šance jsme měli a minimálně ta remíza proti Hradci měla být.

Jak jste viděl tu situaci, po které šel Hradec do vedení?
Budu se na to muset podívat na videu. Hráč mě trefil zezadu, myslím, že byl za brankovou čárou. Teď to nemůžu hodnotit, musíme se podívat na video.

Čím to je, že se Olomouci zatím v útoku nevede?
Těžko říct, gólů moc nedáváme, to víme. Dnes se to bohužel i potvrdilo, ale musíme na tom pracovat dál a věříme, že góly, výsledky a vítězství přijdou.

Ukazuje se už teď, že má olomoucký tým problém v útoku?
Je ještě hodně brzo, abychom tohle mohli hodnotit. Máme odehrané dva zápasy, dali jsme sice jen jeden gól, ale to vůbec nic neznamená. Po první čtvrtině by se mohlo bilancovat, ale ještě je na to velmi brzo.

Cítíte se být víc pod tlakem, že musíte dostat co nejmíň gólů, když má mužstvo problémy 
s koncovkou?
Někdy to tak je. Když míň dáváte, míň i dostáváte. Ale já se snažím jít do každého zápasu s tím, abych nedostal gól nebo jich dostal co nejmíň.

První utkání odchytal váš kolega Tomáš Vošvrda. Jaká je vaše pozice v brance?
Uvidíme, jak to celé bude. Raději chytám všechny zápasy, plán byl takový, že začnu 
i na Spartě, ale něco do toho přišlo. Uvidíme, kdo bude chytat v dalším zápase, hlavní je, abychom vyhrávali zápasy. Aby se týmu dařilo 
a byla pohoda.

Spoluhráči vám pomáhají také blokováním střel. Jak jste s tím spokojen?
Hráli jsme výborně do obrany, i v oslabení jsme to výborně blokovali. Kluci se tam snaží, pochytají velké kvantum střel, z čehož možná pramení i víc zranění. Ale pro mě míň práce. Musíme se snažit a takhle pracovat dál, góly přijdou, to nejde, aby nepřišly. Doufám, že už 
v nejbližším kole.

Za Hradec proti vám nastoupil například Jiří Šimánek či Jaroslav Bednář. Připravoval jste se nějak speciálně na tyto zkušené hokejisty?
Ty hráče znám, ale musím říct, že jsem je poznal až během zápasu podle jmenovek. Já je nepoznám a oni mě taky ne, takže se na to vůbec nemůžu dívat. Musím jít proti každému střelci stejně.

Stanislav Heloňa