REPORT ze 7. semifinále: Velký obrat nevyšel. Mora poslední bitvu o finále prohrála

Kohouti odcestovali na sever Čech s odhodláním, vždyť se v semifinálové sérii s Chomutovem vyhrabali ze stavu 0:3 na zápasy a po třech výhrách v řadě byli na koni.

„Hodně jsme si věřili, byli jsme posílení těmi třemi výhrami a strašně jsme si přáli dokonat obrat do konce. Bohužel štěstíčko dneska nebylo na naší straně,“ hodnotil kapitán Mory Jakub Bartoň.

Piráti šli do sedmého zápasu v roli favoritů, Hanáci se však mohli dostat do vedení. V 15. minutě jel trestné střílení Jiří Řípa, jenže na gólmana Milana Řehoře nevyzrál.

„Nemyslím si, že to byl vyloženě klíčový moment. Hokej je přece jenom týmová hra a ten gól jsme klidně mohli dát později. Bohužel, jak se potom ukázalo, tak tenhle zápas byl hodně o prvním gólu,“ uvažoval elitní olomoucký obránce Bartoň.

A první branka důležitého střetnutí na sebe nenechala dlouho čekat. Jak už to bývá, padla do sítě týmu, který velkou šanci chvíli před tím zahodil.

Chomutov poslal do vedení host z extraligového Třince Jakub Orsava, který se elegantně prosmýkl mezi olomouckými obránci a překonal čaroděje v olomoucké brance Libora Kašíka.

Na začátku druhé půle zvýšil v přesilové hře chomutovský Milan Kraft na 2:0, a jak se ukázalo, byla to poslední branka celého zápasu. I proto, že Mora hrála přesilovou hru pouze jedinkrát za celý zápas.

„Je škoda, že jsme ji nevyužili, určitě se dala zahrát lépe. Měli jsme jenom jednu přesilovku, ale musím říct, že rozhodčí pískali solidně a na to, že se hrálo v Chomutově, férově,“ uznal Bartoň.

Sezona tak pro Kohouty skončila v posledním semifinálovém zápase play off.

„Měli jsme letos výborný mančaft, skvělou partu a věřili jsme, že to dotáhneme až do finále. Teď jsme samozřejmě zklamaní,“ přiznal třicetiletý obránce.

„Chomutov ale v tom rozhodujícím zápase dal zkrátka dva góly a my žádný, takže postoupil nejspíš zaslouženě,“ dodal Bartoň.