Naposledy se trefil při čtvrtém zápase v Ústí, kdy v polovině zápasu otevřel skóre.

„Naskakoval jsem na led a dostal jsem přihrávku na modrou od Ondruška. Viděl jsem, že je někdo před bránou, a tak jsem puk švihem nahodil na teč. Se štěstím jsem to propálil," přiznal.

Právě Staněk má na kuriózní góly talent. Při druhém semifinálovém zápase v Olomouci přihrával puk před branku a kotouč si do vlastní svatyně srazil jeden z ústeckých hráčů.

„Oproti minulým sezonám jsem dal víc gólů. Štěstí se ke mně trochu přiklonilo. Nejsou to pěkné góly, ale počítají se," usmívá se olomoucký obránce.

Kohouti semifinále proletěli překvapivě rychle již po čtyřech zápasech. To se po předchozím boji s Hradcem vůbec nečekalo.

„A právě 
v tom byl rozdíl. Ústí vyřadilo Jihlavu 4:0 na zápasy a my jsme s Hradcem víc bojovali. Na semifinále jsme byli lépe připraveni. Nikdo nečekal, že to bude 4:0," poznamenal Staněk.

Olomoucké hokejisty tak nyní čeká baráž o extraligu.

„Nevím, čeho bychom mohli dosáhnout. Postup do baráže byl naším tajným cílem již před sezonou. Nemáme co ztratit, můžeme hrát v klidu. Budeme se držet své hry a snažit se každý zápas vyhrát. Stát se může cokoliv," připustil Staněk.

Teď si hokejisté dopřejí zaslouženého odpočinku.

„Ve čtvrtek máme regeneraci a pak volný víkend. Trénovat začneme v pondělí," nastínil nejbližší program.