Stabilizovaný olomoucký tým se zatím v přátelských utkáních ukazuje v dobrém světle a zejména porážkou extraligových Vítkovic naznačil svou sílu. Pocit uspokojení však na začátku přípravné fáze zkušení hráči zahánějí.

„S výsledkem být spokojeni můžeme, ovšem s výkonem už tolik ne. Byly části hry, ve kterých nás soupeř předčil. Asi si k tomu i něco řekneme. Zase že by to bylo nějak zlé, to také ne. Nechceme to však nějak přeceňovat," řekl k vítěznému střetnutí s Vítkovicemi pro klubový web útočník Radim Kucharczyk.

S protivníkem ze své soutěže se Mora střetla v Třebíči, kde uhrála gólově chudou remízu 1:1.

„Nebylo to zrovna to pravé ořechové. Je to však velmi těžké. Obzvlášť v tomto počasí nebyl led zrovna ideální. Obě mužstva měla stejné podmínky. Ještě nemůžeme očekávat parádní zápasy, je to teprve start přípravy," glosoval pro klubový web utrápený zápas kapitán Olomouce Jakub Bartoň.

Jihlava, další prvoligový soupeř Olomouce, absolvovala v přípravě už tři utkání a taktéž získala skalp extraligového týmu, když porazila Pardubice 5:2.

Atraktivitu tradičního soka Hanáků zvyšuje také nová posila týmu. S Jihlavou se chystá na sezonu velezkušený útočník a trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík.

„Bude to zajímavé, pokud přijede Viktor Ujčík, hlavně pro diváky. My se musíme hlavně nachystat na ligu a odehrát co nejlepší zápas, ale nebude to 
v tomto počasí vůbec jednoduché," tuší olomoucký obránce Bartoň.

Ten může být stejně jako jeho spoluhráči a trenéři zatím spokojený s ostřílenou náhradou za brankáře Libora Kašíka.

Gólman Tomáš Vošvrda se v úvodu přípravy zaskvěl parádními výkony, pomohl Olomouci v horkých chvílích 
a získal si také přízeň olomouckého publika.

„My ho tu přece dobře známe. Dva roky po sobě nám to tu v zápasech proti Benátkám pokaždé znepříjemňoval, takže víme, že je to dobrý gólman. Libor Kašík měl loni výjimečný rok a budeme jen rádi, pokud ho bude mít i Tomáš Vošvrda," uvedl na adresu svého spoluhráče forvard Kucharczyk.

Výraznější trhliny v olomouckém kádru způsobené zraněními zatím nevznikají 
a tréninkovou i zápasovou zátěž odpracuje takřka kompletní tým.

Na návrat mezi tři tyče čeká Tomáš Halász, který od červnového turnaje v malé kopané léčí poraněný kotník. Na marodce jsou obránci David Škůrek a Tomáš Houdek.

Náročný program hokejistů v tropických vedrech na problematické ledové ploše pokračuje, tradiční překážky však olomouckého kapitána Bartoně netrápí.

„Určitě to není jednoduché, ale vzhledem k tomu, že je to takhle dané a začíná se tak brzo, tak se s tím musíme nějak poprat. Všechny ostatní týmy to ale mají stejné. Je to prostě hokej a je to těžké, ale máme to tak každý rok a vždy se to nějak zvládne," zůstává pozitivní Jakub Bartoň.

Souboj Mory s Duklou Jihlava startuje ve čtvrtek od 18 hodin na olomouckém zimním stadionu.

Autor: STANISLAV HELOŇA