Z pozice centra první lajny mohl Jakub Herman spolupracovat s pravým křídlem Markem Lašem jen chvíli, poté totiž jedna z útočných opor utrpěla zranění v obličeji.

Laš zasažený pukem zamířil do nemocnice a Hanáci bojovali dál bez něj.

Na pravém křídle první formace se tak střídali hráči z jiných útoků.

„Byl tam chvilku Miky (Tomáš Mikúš pozn. red.) a pak Mira Holec. S ním jsem už dřív hrál. Nebylo to špatné, nějaké šance jsme měli. Nebylo to zlé," hodnotil Jakub Herman a posteskl si:

„Mára nám ale určitě chyběl. Dává góly, je to střelec, ale hraje dobře i dozadu. Myslím, že jsme to nějak zvládli i bez něj, ale gól nám tam nepadl," podotkl.

O stavu svého spoluhráče po utkání ještě nic nevěděl, rentgen v nemocnici však potvrdil zlomenou čelist.

Bez vstřelené branky mohli hokejisté z Olomouce těžko pomýšlet na úspěch proti prvnímu týmu tabulky, příčinu nulové produktivity však Herman nenašel.

„Štěstí se k nám tentokrát asi nepřiklonilo. Měli jsme šancí dost, bylo jich hodně na obou stranách. Aspoň bod jsme si zasloužili, hokej byl i pro diváky super. Bylo to nahoru dolů," potěšil olomouckého hráče s číslem sedmdesát jedna alespoň obraz hry.

Šanci jsme měli, ale bohužel

V úvodu duelu s Libercem se Hanákům podařilo dobře zápas odstartovat, jenže brzdou byla dvojnásobná přesilovka hostů.

„Myslím, že jsme začali dobře, bylo to vyrovnané. Ale pak jsme je dostali do hry vyloučeními. Měli tam přesilovku pět na čtyři a hned vzápětí pět na tři. Dostali nás trošku pod tlak, ale ve druhé třetině jsme zase měli šance. Bohužel jsem nedali," mrzelo Hermana.

Po inkasované brance začal čas ve třetí části rychle ubývat, Mora však měla ještě naději na vyrovnání.

Vyloučení libereckého Výtiska v posledních dvou minutách podpořili Hanáci odvoláním brankáře, ve hře šesti proti čtyřem však Kohouti podruhé inkasovali.

„Chtěli jsme za každou cenu vyrovnat a získat doma nějaké body. Je to škoda. Zkusili jsme powerplay, navíc jsme měli přesilovku. Šanci jsme měli, ale bohužel. Snad budeme šťastnější v dalším zápase," věřil olomoucký mladík.

V Olomouci lidé hokejem žijí

Za statečný boj s nejlepším týmem základní části ocenili fanoušci v plecharéně tým Zdeňka Venery potleskem i po prohraném zápase. ¨

„Určitě jim děkujeme za podporu a za všechno, jsou naším šestým hráčem. Jsme rádi, že lidé tady hokejem žijí a proti Liberci se jim to muselo líbit. Mělo to super tempo, akorát je škoda, že nezůstaly nějaké body doma," chválil více než pětitisícovku diváků Herman.

Všichni soupeři olomouckého klubu v boji o přímý postup do čtvrtfinále play-off ve svých utkáních bodovali naplno a situace je i nadále otevřená.

„Určitě se bude hrát do posledního zápasu, chceme si šestku udržet. Nebude to nic jednoduchého. Zápas s Libercem je za námi, jedeme do Vítkovic a tam chceme určitě vyhrát," burcoval Jakub Herman.

Cíl? Minimálně první šestka

Olomoučtí hokejisté dokázali s předstihem splnit předsezonní cíl a o udržení se rozhodně stresovat nemusí. Motivace a snaha vítězit však z kabiny Kohoutů nevymizela.

„Sezona se pro nás vyvíjela celou dobu celkem dobře, byli jsme nahoře. Postupem času bylo minimálně předkolo jasné. Teď jsme si dali za cíl určitě šestku a myslím, že není vyloučená ani čtverka. Ve hře je devět bodů a v té vyrovnané tabulce se může stát cokoliv," potvrdil dříve nemyšlené cíle olomoucký forvard, kterého potěšil plný bodový zisk ze dvou předchozích venkovních zápasů.

„Dovezli jsme šest důležitých bodů, jsme za to rádi. I se s tím nějak počítalo, byli jsme papírově favorité. Chceme bodovat co nejvíc a dobře se připravit na play-off," uzavřel Jakub Herman.