Spaghetti Bolognese

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 200 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • 70 g cibule
  • 70 g mrkve
  • 70 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžičky oregána
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 malá plechovka rajčatového protlaku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 dcl červeného vína
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • 70 g sýrů
  • olivový olej na dokončení
Špagety s Nutellou
Seriál Divnojídla: Špagety s Nutellou

Postup:

1. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na jemné kostičky.

2. Na lžíci olivového oleje zeleninu opečeme 3 minuty.

3. Zvýšíme plamen, přidáme maso, rozmícháme a opékáme cca 5 minut.

4. Přidáme sušené oregáno, prolisovaný česnek a rajčatový protlak, opékáme další 2 minuty.

5. Přidáme víno a necháme jej odvařit.

6. Přidáme konzervu rajčátek, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 45-60 minut do změknutí masa. Občas promícháme.

7. V průběhu vaření případně podléváme vývarem.

8. Jakmile bude maso měkké, odklopíme pokličku a omáčku poté svaříme na správnou konzistenci.

Co je uvnitř? Přece plejáda vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších prospěšných látek.
Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu

9. Spaghetti uvaříme al dente.

10. Těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou, naservírujeme na talíře a co nám zbylo v pánvi, rozdělíme nahoru.

11. Posypeme strouhaným sýrem, pokapeme kvalitním olivovým olejem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.