Kuře s houbovou omáčkou

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 300 g kuřecích prsou
  • 500 g brambor
  • olivový olej
  • 1 šalotku
  • 250 g hub
  • 1,5 lžičky hřibového koření
  • 0,5 lžičky drceného kmínu
  • 1,5 lžičky sušeného česneku
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • petrželku
  • sůl
  • pepř
Medailonky z panenky
Medailonky z panenky. Recept, který ocení celá rodina

Postup:

1. Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.

2. Já je dělám v kontaktním grilu, který má program přímo na brambory nasucho. Pokud gril nemáte, můžete je klidně upéct s trochou oleje.

3. Kuřecí prso podélně rozřízneme na polovinu. Osolíme a opepříme.

4. Šalotku nakrájíme najemno. Houby omyjeme a nakrájíme na větší kusy (obsahují dost vody a vařením zmenší objem).

5. Pánev s olejem rozpálíme a opečeme kuřecí maso z obou stran do zlatova. Poté dáme stranou.

6. Snížíme plamen na pánvi a opečeme ve výpeku po kuřeti šalotku. Případně přidáme trochu oleje.

7. Opékáme do lehce zlatova.

8. Poté přidáme houby a lehce opečeme. Cca 3 minuty.

V lužním lese Království u Grygova už začíná vonět medvědí česnek. 12. března 2022
Medvědí česnek začíná vonět v lesích. Sahají po něm i mistři kuchaři

9. Následně zalijeme vývarem a přidáme koření. Solíme až na konci, omáčku budeme dost redukovat.

10. Necháme vývar svařit na cca 1/3 objemu a poté přidáme smetanu.

11. Vaříme do lehkého zhoustnutí. Poté omáčku dochutíme solí a případně dokořeníme.

12. Na závěr vrátíme maso zpět a necháme jej prohřát, ale již nevaříme dlouze.

13. Servírujeme kuřecí maso přelité omáčkou a grilované brambory, které jsme osolili. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.