Za jídlem 19.12.2020 Domácí kremrole: Upéct lze i méně tučné, příprava není složitá Jak na domácí kremrole? Zkuste recept od foodbloggerky Markéty Chovancové. Jsou méně tučné, než…
Za jídlem 17.12.2020 Klášterní rohlíčky: oblíbené vánoční cukroví trošku jinak Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje…
Za jídlem 14.12.2020 Panna cotta. Smetanovou dobrotu původem z Itálie připravíte velmi snadno Panna cotta je italský smetanový dezert z oblasti Piemontu. Jeho příprava snadná, recept na…
Za jídlem 11.12.2020 Měkké vánoční perníčky. Tradiční cukroví, u kterého si zuby nevylámete Perníčky z tohoto těsta jsou hned měkké, vyladěné chuťově i konzistenčně. Tento recppt od…
Za jídlem 8.12.2020 Vánočka ze šesti pramenů. Klenot, po kterém se o svátcích jen zapráší Vánočka patří mezi tradiční sváteční pečivo. Foodblogerka Markéta Chovancová vám prozradí recept…
Za jídlem 5.12.2020 10 Sladké vánoční pohoštění: Nálož receptů, které potěší děti, dospělé i dietáře Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy…
Za jídlem 3.12.2020 Zdravé mlsání. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s lískovými oříšky Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 1.12.2020 Pro lepší imunitu stačí přidat do jídla častěji žampiony, říká poradkyně Jak zlepšit imunitu, abych se nenakazil koronavirem nebo jiným respiračním onemocněním? Takovou…
Za jídlem 29.11.2020 Trochu jiné řízečky. Ideální rychlá večeře, kterou děti milují Trochu jiné kuřecí řízky s bazalkou. Tento recept nabízí čtenářům populární foodblogerka Markéta…
Za jídlem 22.11.2020 8 Hmyz jíme i nevědomky, třeba v čokoládě. Na talíři to je přitom hotový poklad Jedlý hmyz obsahuje spoustu proteinů, není náročný na chov a chutná většinou po oříšcích. Zní to…
Za jídlem 21.11.2020 10 AKTUALIZOVÁNO Mistr štramberských uší: Nebráním se modernizaci, ale chci zachovat tradici Jméno Ladislava Hezkého patří ke Štramberku stejně neodmyslitelně jako typické pochoutky, jež už…
Za jídlem 20.11.2020 7 Pivo tu vaří už od středověku. Vydejte se do Dobrušky za tekutým F. L. Věkem Právo várečné bylo podle historických záznamů měšťanům z Dobrušky uděleno už v roce 1320, takže…
Za jídlem 17.11.2020 6 Recepty pro posílení imunity: Pomáhá droždí, zelí i šípek Na posílení imunity je důležitá zdravá a vyvážená strava s dostatečným množstvím ovoce a zeleniny…
Za jídlem 13.11.2020 6 Recepty na nejoblíbenější zdravé saláty: domácí Coleslaw, čočkový i bramborový Lahodné saláty a zelenina by neměly chybět v žádném jídelníčku. Vyzkoušejte naše recepty, na…
Za jídlem 11.11.2020 7 Pečená husa a svatomartinské víno. Českou tradici nezastavil ani koronavirus Svátek svatého Martina je tradičně spojený nejen s jeho v posledních letech neaktuálním příjezdem…
Za jídlem 8.11.2020 5 Recepty na zapečené vepřové: s anglickou slaninou, se sýrem nebo zázvorem Vepřové je spolu s hovězím nejčastěji používané maso v české kuchyni. Pokrmů z něj existuje celá…
Za jídlem 4.11.2020 5 Červená řepa má v kuchyni široká využití. Vyzkoušejte muffiny nebo pomazánku Červená řepa má širokou škálu kulinářského využití jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Připravte…
Za jídlem 1.11.2020 15 Jak se žije veganům v Česku: Situace se zlepšuje, úskalích je méně Je jich stále víc. Vzdělaní mladí lidé se dobrovolně vzdávají běžného způsobu stravování a volí…
Za jídlem 28.10.2020 7 Rajčata v kuchyni: s voňavým pokladem se dají dělat divy Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými…
Za jídlem 28.10.2020 Nejlepší veganská restaurace je v Brně, vyhrála carpacciem z řepy Na nejlepším veganském jídle si lidé pochutnají v restauraci Die Küche v Sukově ulici v Brně.…
Za jídlem 25.10.2020 13 Sladké recepty slavného Josefa Maršálka: připravte si vídeňské oreo s olivami Když mají chlapi volno, rozdělají oheň a hodí maso na gril. Ale co když venku prší? Ti odvážnější…
Za jídlem 22.10.2020 7 Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je…
Za jídlem 18.10.2020 8 Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je…
Za jídlem 12.10.2020 5 Podzimní saláty. Změnou ingrediencí se může stát z letního pokrmu hlavní chod Zdálo by se, že slova podzim a salát spolu nesouznějí. Opak je pravdou. Chutná a přitom odlehčená…
Za jídlem 7.10.2020 18 Zahradníci v maskách. V Ostravě pěstují ty nejpalčivější chilli papričky světa Neoficiální jedničkou mezi chilli je prý jakýsi Dragon's Breath (Dračí dech) objevující se…
Za jídlem 6.10.2020 7 Král české kuchyně Jaroslav Sapík: Je zázrak, že jsem se nedostal do průseru Jaroslav Sapík má v české gastronomii silné jméno. Přes pětadvacet let působil v pražském hotelu…
Za jídlem 30.9.2020 4 Netradiční recepty z dýně: zazářit lze s pomazánkou, polévkou i bábovkou Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…
Za jídlem 28.9.2020 4 Recepty se švestkami: knedlíky jako klasika, chilli omáčka jako exotika Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití.…
Za jídlem 27.9.2020 5 Večeře, které ušetří čas. Tyto recepty jsou hotové za pár minut V dnešní uspěchané době nikdo nechce strávit věčnost u plotny. Díky našim receptům na rychlou…
Za jídlem 22.9.2020 6 Svačinky nejen pro školáky: nejsou časově náročné a děti je milují Nejen dětem, ale i rodičům začal v září školní kolotoč. Zkuste naše tipy na jednoduché svačinky,…
Za jídlem 16.9.2020 10 Jedinečné recepty z dovolené: zavzpomínat na léto v cizině lze i doma v kuchyni Inspiraci zahraniční kuchyní sbíráme na dovolené, protože takoví Italové, Španělé, Řekové,…
Za jídlem 13.9.2020 10 Jak poznat kvalitní burčák: Stačí se podívat, důležitá je barva i perličky Zkušení vinaři tvrdí, že dospělý člověk by měl za rok vypít tolik litrů burčáku, kolik má krve v…
Za jídlem 30.8.2020 6 Sladké recepty pro zpestření léta: jsou jednoduché, lehké a osvěží Jsou rychlé, vypadají krásně a ještě lépe chutnají. Vyzkoušejte recepty na sladkosti, které si…
Za jídlem 26.8.2020 Chuť Srí Lanky spočívá v kari, králíka by tam ale nesnědli Kdyně na Domažlicku se na pár hodin ponořila do vůní a chutí exotické Srí Lanky.
Za jídlem 23.8.2020 5 Židovské jídlo: kuře, šoulet a chlebíček. A navrch limonana Židovská kuchyně je velmi rozmanitá, vždyť zahrnuje množství pokrmů ovlivněných místní kuchyní…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Za jídlem 9.8.2020 6 Směs na topinky nebo domácí kečup. Uchovejte si zeleninu na pozdější čas Pokud vám doma přebývá větší množství rajčat a další zeleniny, můžete ji díky našim receptům…
Za jídlem 2.8.2020 4 Špagety nebo palačinky. Přinášíme recepty na nejlepší prázdninová jídla pro děti Vařit pro děti nebývá zrovna jednoduché. Bývají velmi vybíravé a trefit se do jejich apetitu je…
Za jídlem 26.7.2020 26 Becherovka i olivy. Zmrzlina jde vyrobit téměř ze všeho Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají…
Za jídlem 25.7.2020 5 Česká ryba v létě? Ideální. Je dostupná i dietní a recepty z ní chutné Mezi nejtypičtější tuzemská jídla patří sice svíčková na smetaně či vepřo knedlo zelo, ale ani…
Za jídlem 23.7.2020 7 Test grilovacích koření: jsou plné soli, nejvíce jí obsahoval výrobek od Vitany Grilovací sezona je v plném proudu a k dobrému masu, sýrům či zelenině patří také různé kořenící…
Za jídlem 22.7.2020 15 Velký test nanuků: Zabodoval tradiční Míša, kalorickou bombou je Magnum Prodej zmrzlin v letním období výrazně roste. Mezi nejoblíbenější výrobky patří nanuky na dřívku.…
Za jídlem 18.7.2020 5 Recepty do plavek: pochutnat si lze i bez výčitek, a není to žádná věda Plavková sezona je tu. Pokud nejste spokojeni se svou postavou, necítíte se dobře, existuje…
Za jídlem 16.7.2020 12 Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad…
Za jídlem 11.7.2020 6 Recepty na sladká pokušení. Z jahod či třešní lze vykouzlit pohádkové pokrmy Sezona jahod a třešní je krátká. Lidé však neponechávají nic náhodě a dávají je často zmrazit,…
Za jídlem 6.7.2020 5 Jedinečné recepty na ovocné knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…
Za jídlem 4.7.2020 5 Pivní kohout kokrhá v Blatné. Jeho tajemství leží i na dně artézských studní Už od 15. století v jihočeské Blatné vědí, jak se vaří pivo, a s několika přestávkami to dělají…
Za jídlem 2.7.2020 13 Jídlo v „závodce“ boduje. Je levné a většinou kvalitní, ukázal průzkum Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a…
Za jídlem 30.6.2020 5 Nebojte se zeleniny. Existují recepty, které jsou chutné i vydatné Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci…
Za jídlem 24.6.2020 6 Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva /Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název…