Zdroj: DENÍK/Daniela Tauberová
Sklady ve Vilémově.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Box, v němž jsou jablka skladována. Tento pojme 80 tun ovoce, největší až 140 tun.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Box, v němž jsou jablka skladována. Tento pojme 80 tun ovoce, největší až 140 tun.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
V boxu jsou jablka skladována ve speciálně namíchané atmosféře. Důležitá je však i teplota. Na snímku čidlo, kterým sadaři hlídají teplotu v naskladněném ovoci.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Ventilátor u stropu boxu. Takzvaný výparník.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Chlazení.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Ekologická čistička vzduchu.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Obsluha kontroluje obsah kyslíku a oxidu uhličitého v jednotlivých boxech. Kyslík je vyšší - box je otevřen. Oxid uhličitý je na 2,5.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Generátor dusíku.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Jablka po třech měsících strávených v boxu.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Jablka po třech měsících strávených v boxu.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Zákazníci si jezdí pro "čerstvá" jablka přímo do skladů.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Pouze 5 procent sklizených jablek vloni nepostihly kroupy. Nebýt speciální atmosféry v boxech, dávno by se v plodech rozjela hniloba.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Jablka po třech měsících strávených v boxu.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Rozvod chlazení nad boxy, ventilátor na přisávání vzduchu. Nad boxy jsou umístěny i plíce boxu, pro vyrovnávání přetlaku a podtlaku,
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Sklady ve Vilémově.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Sklady ve Vilémově.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová
Sklady ve Vilémově.
Zdroj: Deník / Daniela Tauberová