„Výsledek 2:0 by byl super. Doma jsme hráli na to, že nesmíme ten gól dostat, ale nepovedlo se to, takže teď budeme muset nějaký gól v Ostravě vstřelit,“ říká Aleš Škerle, který při absenci Kučery nastoupil s kapitánskou páskou.

Kromě Kučery trenér Uličný šetřil ještě několik dalších hráčů základu a určitá nesehranost podle Škerleho byla znát.

„Je to složitější. Nejsou tam ty návyky, jako obvykle, když je sestava kompletní a sehraná,“prohlásil zkušený stoper.

Dlouho jste Baník do ničeho nepouštěli, v závěru se ale hra vyrovnala. Co se změnilo?
Když jsme dali gól na 2:0, trochu jsme vyklidili hřiště. Baník se dostal víc do hry a padl z toho i ten gól. Potom jsme se strachovali, abychom ještě nedostali druhý. Vůbec jsme neudrželi balón a brejkové situace jsme dohrávali špatně.

Jak berete pohár. Není to při boji o záchranu trochu přítěž?
To si nemyslím. Dostali příležet hráči, kteří nehráli v lize, aby se víc ukázali a bojovali o ty fleky v základní sestavě pro ligu. A teď je na trenérovi, jestli ti hráči prokázali, že patří do základu.

Jak se hrálo v té kombinované sestavě?
Je to složitější. Nejsou tam ty návyky, jako obvykle, když je sestava kompletní a sehraná. Ve druhém poločase to bylo znát. Byli tam chyby v komunikaci a nesouhra.

Je po psychické stránce snazší hrát pohár než ligu, ve které hrajete o bytí a nebytí?
Ten tlak v poháru také je. Hraje se na dva zápasy a musíte zvládnout oba dva. Tím, že je tady kladený cíl na ten pohár, tak si myslím, že to je stejné jako v lize.

Drželi jste vedení 2:0, což by do odvety znamenalo ideální výsledek. Mrzí vás to snížení hodně?
Výsledek 2:0 by byl super. Doma jsme hráli na to, že nesmíme ten gól dostat, ale nepovedlo se to, takže teď budeme muset nějaký gól v Ostravě vstřelit.

Gólová akce soupeře začal podobně jako proti Liberci na levé straně. Hrála zde roli absence Michala Vepřeka?
Těžko říct, jak by to řešil on. To je vždy takové kdyby. Martin Hála tam vyběhl zbytečně, místo toho, aby to ustál, ten balón podběhl a pak přišel centr, ze kterého padl gól. Po bitvě je každý generál, takže nemá smysl se zabývat tím, jestli tam byl ten nebo ten. Prostě se to stalo a je to pryč.

Stejně jako proti Liberci vám nevyšel druhý poločas. Čím si to vysvětlujete?
To nevím. Je to spíš o té komunikaci. Kdybychom na sebe mluvili a posouvali se, tak bychom si ušetřili polovinu práce. Ale my na sebe nepromluvíme, ten balon na hoře nepodržíme. Pak je to těžké a pramení z toho ty chyby.

Ondřej Kašlik