Po prosincovém půstu byly zápasy základní skupiny Tipsport ligy první příležitostí vidět Sigmu.

V Brněnských Ivanovicích v tréninkovém centru Zbrojovky se daly okouknout nové posily, případně i trenér, zhodnotit formu navrátilců z hostování a tak dále. Na startu příštího roku ale bude všechno trochu jinak.

Sigma se šestnáctého ročníku největšího tuzemského zimního turnaje opět zúčastní. Tentokrát ale budou muset fanoušci vyrazit opačným směrem – na sever. Místo Brna bude zápasy Hanáků hostit Karviná.

To s sebou přináší i změnu soupeřů. V posledních letech se Sigma pravidelně utkávala se Znojmem, Jihlavou či domácí Zbrojovkou Brno.

V nadcházejícím ročníku ji čeká kromě konfrontace s domácí Karvinou velmi zajímavý duel s ostravským Baníkem. Skupinu doplní třetiligové týmy Frýdku-Místku a Orlové.

Skupinová část proběhne od 5. do 23. ledna. Pro vítěze Tipsport ligy je připravená odměna 250 tisíc korun, stejnou částku si pak rozdělí finalista a poražení semifinalisté. Finálový turnaj proběhne o víkendu 26. a 27. ledna v Berouně.

Ze čtyř pětičlenných skupin do něj postoupí jen vítězové. Novinkou jsou zápasy o konečné umístění mezi týmy na nepostupových místech. Během finálového víkendu si proti sobě zahrají stejně postavené celky z českých a moravských skupin.

Ročníku 2013 se oproti minulosti nezúčastní žádní zahraniční zástupci.

„Jednali jsme intenzivně se slovenskými kluby. Konkrétně s Ružomberkem, Čadcou, Trnavou a Žilinou. Ta jednání trvala řádově do dvou týdnů a oni se vždy na konci rozhodli, že nepřijedou. Vzhledem k poloze jsme tentokrát neoslovovali německé kluby," řekl na včerejší tiskové konferenci v Praze ředitel turnaje Lukáš Tuček.

V turnaji se přestaví dvanáct prvoligových celků, šest týmů z druhé ligy a Frýdek-Místek s Orlovou z MSFL. Vítězství obhajuje Jihlava, kterou k triumfu přivedl Roman Pivarník, současný trenér Sigmy Olomouc. Ta Tipsport ligu vyhrála o rok dříve.