Dvě změny oproti ligovému utkání v Jablonci udělal trenér Václav Jílek. Šanci od začátku dostali Pablo a stoper Poulolo.

První velkou šanci měl po necelé čtvrthodině Holzer, který šel po prostrkávačce téměř sám, ale Stejskal jeho pokus vyrazil.

Sigma se dlouho musela spokojit jen s náznaky, ale Pablo ani Chytil nezakončili.

Ve 20. minutě se rozezvučel zpoza stadionu chorál: „Český fotbal, pro fanoušky.“ Od té doby se občas snažili fanoušci Slovácka svůj klub podporovat.

Dobrou pozici měl po odvráceném rohu Spáčil, ale jeho střela z hranice malého vápna byla zblokovaná na roh.

„Je potřeba říct a uznat, že první poločas byl z naší strany velmi špatný. Bylo tam málo pohybu i kvality. Neměli jsme druhé balony, oba týmy hrály jednoduše a přechodová fáze vázla. Často jme hráli pomalu a přihrávali dozadu. Postrádal jsem větší energii a intenzitu činnosti. Celkově tam byla strašně malá nebezpečnost z obou stran,“ kroutil hlavou olomoucký trenér Václav Jílek.

Také ve druhé půli to byli hosté, kdo měl první větší šanci. Sigma si poradila se standardkou, ale odražený míč přistál před Petrželou, jehož střelu Hanáci zblokovali.

Po hodině hry propadli při autu soupeře Poulolo s Chvátalem, Holzer prošel po lajně až k centru, ale jeho nabídku Petržela nezužitkoval.

Poslat Sigmu do vedení mohl čtvrthodiny před koncem Pablo, ale jeho pokus z voleje šel mimo.

„Ve druhé půli se náš výkon s příchodem Daňka zlepšil. Alespoň z mého pohledu jsme byli lepším týmem. Bohužel ve finální fázi nevyřešíme situace tak, abychom z nich byli více nebezpeční,“ litoval Jílek.

Jednu přeci jen ale jeho svěřenci vyřešili. V 85. minutě nejprve vyvolal spoustu povyku souboj Pabla Gonzáleze na hranici šestnáctky, ale penalta pro domácí se nepískala, hned na to šel ale jeden na jednoho Kryštof Daněk a toho už Jan Kalabiška fauloval.

K nařízené penaltě se postavil Pablo González, ale Nguyen vystihl směr, Španěl navíc penaltu kopl špatně, v ideální výšce pro brankáře a ten jeho pokus vyrazil, čímž šance celku z Uherského Hradiště na postup udržel.

„Když už se jedna z mála akcí povede, dostaneme se do příležitosti, tak ji neproměníme. Kdybychom ji dali, tak jsme šťastní a slavíme,“ pokračoval Jílek.

„Celkově si myslím, že jsme postupu byli za druhý poločas blíž,“ dodal kouč.

Normální hrací doba tak gól nenabídla. Zatímco v závěru úvodní devadesátiminutovky měli domácí blíže k postupu, v prodloužení hrozilo více Slovácko.

Start prodloužení nezastihl Sigmu v nejlepší chvíli. Poulolo zbytečně odkopl míč do autu před vybíhajícím Stejskalem a následně proletěl šestnáctkou Sigmy nebezpečný centr. Nikdo na něj však nedosáhl, ale hosté míč z druhé strany do vápna vrátili a Hanáci tak tak odvraceli na roh.

Šanci, kterou měli domácí v 85. minutě, dostali hosté na konci prvního dějství prodloužení, když po chybě Poulola nabral rychlost Vecheta a záchrannou brzdu zatáhl příliš pozdě skluzem faulující Greššák.

Vlastimil Daníček penaltu sice kopl po zemi a více k tyči, jenže s ní naložil podobně jako protihráč. I proti němu se zaskvěl brankář. Stejskal penaltu lapil.

Vypadalo to, že branka před jižní tribunou je ta, na kterou se lépe útočí. Ve 110. minutě totiž pálil z dobré pozice zpoza vápna Breite, ale minul. Pět minut před koncem se neujala ani hlavička Zifčáka, která probudila olomoucké diváky k povzbuzujícímu pokřiku.

Zápas došel až k penaltovému rozstřelu, v němž byli lepší hostující hráči. Všichni čtyři exekutoři Slovácka proměnili, nutno však říct, že při brankáři Stejskalovi stála smůla.

První pokus Daníčka doprostřed vyrazil pouze do boční sítě, ač Andrův stadion už slavil chycenou penaltu a následně Vechetova přízemní střela se odrazila od tyče do ležícího Stejskala a následně za jeho záda.

Naopak Zifčáka a Daňka vychytal Nguyen a Slovácko postoupilo do semifinále MOL Cupu.

„Také nemuseli dvě penalty proměnit, protože nebyly ideálně kopnuté. Byli šťastnější a my jsme venku. Každopádně jsme zklamaní, protože jsme chtěli dál,“ uzavřel Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:0, 2:4 na pen.

Bez branek. Penaltu proměnili: Greššák, Vepřek - Daníček, Levin, Havlík, Vecheta. Neproměnili: Zifčák, Daněk.

Rozhodčí: Černý - Paták, Horák. Hrubeš (VAR). ŽK: Greššák. Diváci: 612

Sigma: Stejskal - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (115. Vepřek) - Spáčil (69. Greššák), Breite - Pablo, Růsek (46. Daněk), Navrátil (91. Matoušek) - Chytil (82. Zifčák). Trenér: Václav Jílek.

Slovácko: Nguyen - Tomič, Daníček, Šimko, Kalabiška (91. Juroška) - Havlík, Sadílek - Petržela (72. Vecheta), Kohút (60. Levin), Holzer (86. Divíšek) - Jurečka. Trenér: Martin Svědík.