I přesto, že padl jen jeden gól, utkání 16. kola Juniorské ligy mezi Sigmou Olomouc a Baníkem Ostrava mělo kvalitu.

Výstižně zápas zhodnotil trenér Radim Kučera: „Bylo vidět, že šlo o derby. Bylo tam hodně osobních soubojů, šance na obě strany. Zápas nakonec skončil šťastným vítězstvím pro nás, ale Baník byl doopravdy nepříjemný soupeř. Je vidět, že i v juniorské soutěži mají utkání kvalitu. Byli tam už skoro parametry mužského fotbalu. Já jsem spokojený."

Z úvodní převahy domácích vyplynula v 9. minutě stoprocentní šance. Stříž se dostal do samostatného úniku na brankáře hostů Jašku, ale nedokázal ho prostřelit ani nadvakrát.

Baník se dostal do první větší příležitosti až zhruba po půl hodině hry. Jan Staško, který má zkušenosti s Gambrinus ligou, však v dobré pozici na zadní tyči hlavičkoval vedle Zlámalovy branky.

Skóre utkání pak mohl otevřít Aleš Nešický, který se ocitl v průběhu utkání v několika slibných šancích. V 35. minutě ale z malého vápna nastřelil prudkou ranou jen břevno.

„Kdyby těch gólů padlo více, byli by i diváci spokojenější. Bylo by možná lepší, kdybychom vyhráli 4:3, 1:0 je takové hubené. Ale i hosté měli několik šancí, které neproměnili," hodnotil trenér Radim Kučera.

Baník Ostrava se po přestávce Sigmě herně vyrovnal a byl nebezpečnější. Střídající Šašinka si ale neporadil sám proti Zlámalovi, Staškovu nebezpečnou střelu k tyči vytáhl olomoucký brankář na roh.

Přišel tedy trest ze strany Sigmy.

V 83. minutě se uvolnil Holub, jehož centr Jaška nezkrotil a Schulmeister už si věděl rady. Zpracoval si míč na prsa a pod brankářem uklidil míč do sítě. O vítězství se pak výrazně zasloužil i Zlámal, když v závěru vychytal ve velké šanci Šašinku.

„Honza (Schulmeister) rozhodl gólem, byl v pohybu, dřel, bylo to výborné. Zdeněk (Zlámal) patří ve vybíhání podle mne k nejlepším v lize. Je vidět, že oba dva kvalitu mají," pochválil Kučera posily z A-týmu.

SK SIGMA OLOMOUC JUN. – FC BANÍK OSTRAVA JUN. 1:0 (0:0)

Branka: 83. Schulmeister. Rozhodčí: Plesar – Antoníček, Drápal. ŽK: Jaška, Šašinka.

Olomouc: Zlámal – Fišer, Štěrba, Kotouč, Můčka – Ševčík, Wiljaars – Schulmesiter, Nešický (83. Hladík), Stříž (63. Holub) – Schmidt (73. Žák). Trenér: Radim Kučera.

Ostrava: Jaška – Celba, Kaša, Stronati, Vengřinek – P. Kundrátek, Matěj, L. Kundrátek, Byrtus – Opatřil (60. Šašinka), Staško (81. Půda). Trenér: Radomír Korytář

Petr Musil