Poprvé v sezoně nastoupil za áčko v základní sestavě a hned se proti Vítkovicím dvakrát trefil jako starý mazák.

„Byl jsem ve správném čase na správném místě," usmíval se talentovaný útočník.

Celkem slušná premiéra v základu, co říkáte?
Choras byl vykartovaný, takže jsem dostal šanci a myslím, že jsem se toho zhostil celkem dobře. Možná jsem nebyl během zápasu moc vidět, ale v šestnáctce, kde jsem měl být, jsem byl. Ve správném čase na správném místě.

Jste typem důrazného hroťáka. Vyplynuly vaše branky z tlaku?
U prvního gólu Kuba Petr dobře naznačil a dal to podél branky. Já jsem si nejdříve odskočil pod sebe, pak jsem se vrátil a stačilo mi to uklidit. U druhé branky to byl přetažený centr, Šindy to nezahlavičkoval, takže jsem čekal, že to propadne ke mně. Propadlo a ve skluzu jsem to trefil k tyčce.

Domácí reklamovali ruku. Bylo to sporné?
Ne, v žádném případě to ruka nebyla, bylo to u prsa. Možná to tak vypadalo, ale fakt ne.

Bylo těžké se probíjet tím hlubokým obranným valem Vítkovic?
Určitě. Věděli jsme, že Vítkovice budou zalezlé vzadu. Snažili jsme se tam dostat kombinačně, vzduchem to ani nešlo. První střelu jsme vlastně měli až před koncem poločasu, ale vydřeli jsme to. Podle mě jsme vyhráli zaslouženě.

Poprvé v sezoně jste prohrávali. Co to udělalo s psychikou?
Řekli jsme si v kabině, že musíme hrát pořád stejně trpělivě, ale po dvou minutách jsme dostali gól… To se nesmí stávat. Nebylo to nic příjemného, protože jsme věděli, že Vítkovice budou hrát na brejky. Ale byli jsme trpěliví a dočkali jsme se.

Nepropadal jste skepsi po třech neproměněných pološancích z první půle?
No… Největší šance byla asi ta hlavička, kdy jsem si odskočil od stopera, ale dal jsem to nahoru. Nic jsem si z toho však nedělal, věděl jsem, že přijde další šance. A ty jsem využil.

Pomohlo vám v pauze, že vám trenér Jílek prozradil poločasový výsledek Baníku?
Jo, věděli jsme, že Baník v poločase prohrává, takže jsme do toho chtěli ještě více šlápnout. Teď to ještě potvrdit v Sokolově.

Měl jste nahradit ve formě hrajícího Chorého. Bylo pro vás osobně těžké připravit se na premiéru v základu?
Pro mě to žádná novinka nebyla, druhou ligu jsem hrál už na jaře. Mým úkolem bylo dát góly a dal jsem dva. Myslím, že dobrý (úsměv).

Dá se vůbec porovnávat vaše loňské a letošní působení ve druhé lize?
Na jaře to bylo něco jiného, s béčkem jsme hráli o sestup, kdežto teď hrajeme o postup do první ligy. Je to něco jiného, o to víc jsem rád, že jsme to ve Vítkovicích zvládli. Vezeme se na vítězné vlně, je na nás cítit pohoda. Užíváme si to, ale nesmíme nic podcenit a musíme nadále tvrdě pracovat. A jít do dalších zápasů s pokorou.

Věříte, že jste trenérovi zamotal svým výkonem hlavu? Vašíček je stále zraněný…
Ale zase se vrací Choras. Uvidíme, jak se trenér rozhodne a komu dá šanci. Nezbývá nic jiného než tvrdě makat na tréninku. Doufám, že jsem mu tu hlavu příjemně zamotal (úsměv).