„Soupeř nás přehrával. Ztráta druhého místa nás mrzí, ale myslím, že podzim byl i tak úspěšný,“ prohlásil talentovaný defenzivní záložník, který ve svém premiérovém ligovém půlroku nechyběl na hřišti ani minutu.

Proč byl váš výkon diametrálně odlišný od toho posledního se Spartou? Byl Slovan nejtěžším podzimním protivníkem?
Nejtěžší asi ne, Sparta byla taky těžká. Bohužel Liberec to zvládl lépe, my ne… Hráli dobře, byli organizovaní, dokázali si pomoct s gólmanem a tím nás přehrávali. My jsme nezačali vůbec dobře, byli jsme zalezlí. Nemůžeme vyhrát, když začneme hrát až ve chvíli, kdy dostaneme gól…

Byla v kabině o půli velká bouřka?
Velká bouřka ne, ale něco jsme si řekli. Chtěli jsme to změnit a zlepšit se, bohužel jsme hned v 56. minutě dostali gól. Pak jsme se trochu zvedli. Naše hra je postavená na běhání a rychlém napadání, z toho pak vyústila ta šance Plši. Škoda, že to neproměnil. Věděli jsme, že Liberec je doma silný. Dlouho nás do ničeho nepustili, až možná za posledních třicet minut jsme si gól zasloužili.

Liberec vs. Sigma. Roman Potočný (vpravo) z Liberce a Jakub Plšek z Olomouce
Sigmě se závěr nepovedl, v Liberci přišla o druhé místo

Souhlasíte, že ze všeho nejvíc vám dnes chyběl Tomáš Chorý?
Asi jo. Když jsme pod tlakem, Choras nám hodně pomůže, udrží nahoře balony. Nemyslím si, že by ho kluci nenahradili, ale když není, je to znát. Určitě ještě nějakého útočníka budeme pokračovat.

Mrzí prohra o to víc, že vás v tabulce přeskočila Slavia? Přezimujete třetí.
Určitě. Aspoň nám to ukázalo, že je na čem pracovat. I tak si ale myslím, že podzim je úspěšný, nikdo to od nás nečekal. Přes zimu do toho šlápneme a na jaře v tom snad budeme pokračovat.

Máte za sebou premiérový půlrok v lize, nechyběl jste ani minutu a hrál jste velmi dobře. Jste sám se sebou spokojený?
Já jsem vůbec rád, že jsem hrával, takže převládají rozhodně pozitivní dojmy. Tím spíš, že jsme uhráli tolik bodů. Do jara chceme jít s tím, že šance na poháry je, budeme se snažit držet nahoře.

František Jura
Jura, kandidát na místopředsedu FAČR: Na Moravě děláme z Berbra čerta