„Bylo to snad moje nejšťastnější vítězství za dobu, co jsem v Olomouci. Jsem asi nejšťastnější člověk na světě,“ smál se Zlámal, který spoluhráčům za výhru vypsal speciální prémie. „Klukům jsem slíbil, že když Slavii porazíme, tak všechny pozvu na večeři a všechno to zaplatím.“

Zatrnulo vám v prvním poločase při slávistických šancích, kdy vám i dvakrát pomohla tyč?
V první půli jsme měli obrovské štěstí, protože na mě vyplavali a šli několikrát sami na branku. Měl jsem ale štěstí a dneska jsem tu bránu začaroval. Slavii jsem chtěl ale strašně porazit, protože jsem tam působil a nebylo to tam dobré. Teď ve mně ještě hrají emoce, ale říkám, začaroval jsem bránu a jsem strašně rád, že jsem porazil Slavii. Klukům jsem slíbil, že když ji porazíme, tak všechny pozvu na večeři a zaplatím to.

Tohle vítězství vás tedy nepřijde zrovna na málo peněz, že?
Bude to hodně drahé, ale mám z toho obrovskou radost, takže je to úplně jedno. Pro nás to byly důležité body. Bylo to snad moje nejšťastnější vítězství za dobu, co jsem v Olomouci (usmívá se). Jsem asi nejšťastnější člověk na světě.

Gólman Sigmy Zdeněk Zlámal v duelu se Slávií

V prvním poločase měla Slavia víc gólových příležitostí. Čím to bylo?
Slavia hrála výborně a my jsme měli okénka v obraně. Měli jsme štěstí, spadlo to do tyček a ten nahoře nám pomohl.

Byly to trestuhodné chyby obrany?
Když vedeme 1:0, což bylo i proti Liberci a v Teplicích, tak místo toho, abychom hráli v klidu zezadu na brejky a kompaktně, tak jsme otevřeli hru a oni chodili jakoby do brejků, což bylo trestuhodné. Ale dneska jsme měli konečně i štěstí a já mám obrovskou, ale obrovskou radost (usmívá se).

Gólman Sigmy Zdeněk Zlámal

Museli jste si k obranné činnosti něco říct?
O poločase jsme si jasně řekli, že tam byly ohromné díry. V těch dvou předchozích zápasech jsme taky vedli o poločase 1:0, ale pak jsme to nezvládli, což byla jenom naše blbost. Tu chybu jsme už ale tentokrát neudělali a ten druhý poločas už byl z naší strany daleko lepší.

Ve druhém poločase mezi vámi a Janem Blažkem došlo k ostřejší výměně názorů. Z čeho pramenily ty emoce na hřišti?
Ze strany některých hráčů to nebylo úplně fér. On mě tam chytil za dres, a i když byl míč daleko, tak mě stáhnul. Na hřišti jsou všichni borci, ale možná Honzovi Blažkovi zavolám, půjdeme do ringu a uvidíme, jaký je borec.

Gólman Sigmy Zdeněk Zlámal

Stihli jste si na hřišti něco říct?
Já jsem mu řekl, co blázní, a zeptal se ho, proč mě držel za dres. On po mně vystartoval a žduchnul do mě, já jsem se ho přitom ani nedotkl. Já mám na hřišti disciplínu, na rozdíl od některých slávistů. Udržel jsem disciplínu, ani jsem se ho nedotkl, ale rozhodčí mi pak stejně dal žlutou kartu. Ale to už je jeho věc. Já se na hřišti dokážu udržet a nikoho se v životě nedotknu. Jestli jsou ti kluci takoví frajeři, tak si to můžeme rozdat (směje se). Ale je to fotbal, kde emoce hrají roli. Taky jsem za ním nemusel vůbec chodit, ale hrajeme to i pro fanoušky, emoce k tomu patří a já to tak mám rád (směje se).

Máte na angažmá ve Slavii hořké vzpomínky, které se vám během zápasu vybavily?
To ani ne, ale já jsem tam byl v tom nejhorším možném období, kdy byla Slavia na pokraji krize. Vůči Slavii necítím žádnou hořkost, ale je to můj bývalý klub a dnes jsem byl hodně vyhecovaný. Až jsem se bál, abych nebyl přemotivovaný, ale udržel jsem to (usmívá se).

Tři body pro vás řeší hodně, přeskočili jste Bohemians. Dodá vám to více klidu?
Bylo to obrovsky důležité vítězství. Byl na nás i tlak. Slavia se hodně zvedla, my jsme viděli ten zápas se Spartou, ve kterém hráli výborně. Tady jste viděli, že bojovali, a poslední dobou prostě hrají dobře. Je vidět, že tam trenér Poustka dělá dobrou práci, my jsme ale dnes vyhráli a jsme šťastnější. Pro nás je to obrovské vítězství a teď už zase budeme trošku klidnější. Myslím, že to bude boj až do posledního kola. My těch bodů musíme sebrat co nejvíc, ať máme co nejdřív klid. Je tam teď ale hodně mančaftů, o záchranu bude bojovat i Žižkov.