Holice nebo Frýdek-Místek. Jediný bod dělí před posledním kolem tyto týmy. HFK mohl postoupit už v Zábřehu, jenže Frýdek-Místek deklasoval Rosice 0:5, takže o postupujícím rozhodne až posední kolo Moravskoslezské fotbalové ligy.

To Zábřehu začaly fotbalové prázdniny, poslední kolo si předehrál ve středu (výhra na Baníku 3:1).

Po utkání se tak naskytnul nečekaný obrázek: kouč poraženého týmu Jiří Balcárek sbíral gratulace, lodivod vítězného celku Oldřich Machala vysupěl z lavičky po posledním hvizdu viditelně naštván.

Balcárek navzdory porážce v posledním utkání absolvoval s týmem úžasné jaro, kdy byl jeho tým téměř k neporažení, dával hodně gólů a bavil svými výkony diváky.

Machala se za stavu 0:2 hodně obával kontaktní branky Zábřehu, vždyť jeho tým měl dost šancí na třetí gól, ale několik přečíslení zahodil, naopak Sulko se v samotném závěru párkrát dostalo na dostřel olomoucké brány.

„Zbytečně jsme se báli o výsledek až do konce. Kdyby domácím ve druhé půli vyšla nějaká standardka, mohlo být zle. Měli jsme snad šest brejkových situací, kdy jdeme sami na bránu, ale nedáme nic. Teprve v devadesáté minutě nám jedna z těchto akcí vyšla. Určitě si třech bodů ceníme, ale náš výkon zejména ve druhé části nebyl optimální," uvedl Oldřich Machala.

Nezaujatý divák ale musel vidět, že jeho obavy byly přehnané: hosté byli po celý zápas lepší, svým napadáním častokrát domácí dlouhé minuty nepouštěli na útočnou polovinu. A že několik brejků neskončilo gólem? To se prostě ve třetí lize stává…

„Samozřejmě jsme rádi, že se nám zápas podařilo zvládnout, jenže po fotbalové stránce to byla z naší strany katastrofa, co jsme všechno dokázali zazdít," láteřil i přes jasnou výhru Machala.

Zábřeh mohl vstřelit čestný gól, ale pokud se dostal do šestnáctky, byl jalový, standardky pak většinou skončily podobně: centry vysoko míjely bránu, natož aby se dostaly do vápna k hráčům.

„Největší rozdíl mezi námi a HFK je hra v šestnáctce. Tam je mezi hráči obou týmů rozdíl. Byl bych raději, kdybychom dali alespoň ten jeden gól, ale soupeř byl natolik kvalitní, že nám to nedovolil. Šance jsme měli, Michalčák mohl dát po individuálním průniku na dva jedna, zápas by to určitě zdramatizovalo, ale v těch kombinacích v šestnáctce se nám nedařilo," uvedl kouč Sulka Jiří Balcárek.

„Ten v krátkosti zhodnotil i nyní už uplynulou sezonu. „Jsem pyšný na kluky, co na jaře předváděli. Tolik těžkých zápasů zvládli, hráli atraktivní fotbal, nenutím je nakopávat míče, takže šli i do rizika, že ztratí balon, ale pořád se snažíme kombinovat a podívejte se, kolik dali v posledních zápasech gólů, takže si myslím, že naši příznivci musí být spokojení."

SK Sulko Zábřeh – HFK Olomouc 0:3 (0:2)

Branky: 12. Korčian, 41. Tögel, 90. Richter. Rozhodčí: Černý - Fojt, Machálek. ŽK: Kulíšek (Zábřeh). Diváci: 380.
Zábřeh: Kamisch - Šalamoun, Kulíšek, Soušek, J. Barcal - Michalčák, Laštůvka, Hrdlovič (55. Šichor), Rajnoha (79. Pospíšil) - Hajčík (55. D. Barcal), Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.
HFK Olomouc: Šrom - Kovář, Lukášek, Šimko, Tögel – Kazár (58. Filipský), Čep, Korčián (29. Richter), Čtvrtníček - Žondra (77. Svorada), Kopecký. Trenér: Oldřich Machala.