„Smutný konec má pro nás tohle utkání pouze po stránce výsledkové, z herního hlediska ale musím před svým mužstvem smeknout. Prohrávali jsme nula dva, navíc nám vyloučili stopera, museli jsme přeskupit řady, ale stále pokračovali ve hře na tři útočníky a kluci se s tím vším ještě dokázali poprat," začal i přes prohru v pozitivním duchu trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

Jeho svěřenci inkasovali v prvním poločasu gól do šatny, když Šternberk ve 41. minutě vybojoval míč na polovině soupeře a v koncovce se prosadil Patrik Hustý.

Začátek druhé části odstartoval aktivněji a dvěma závary v šestnáctce domácí Zábřeh, jenže z brejku se střelecky prosadili opět hosté z Hané a Petr Zifčák zvýšil šternberský náskok.

Poté se hrálo převážně na polovině Sulka, hosté více drželi míč na svých kopačkách. Od 60. minuty navíc Zábřeh dohrával pouze v deseti, když Martin Lepka dostal druhou žlutou kartu a musel do sprch.

Tato kritická situace ale jakoby domácí fotbalisty nakopla a karta se paradoxně obrátila. Krátce po vyloučení domácího stopera snížil Ondřej Král, který vystřihl parádní nůžky.

A v 65. minutě bylo dokonce srovnáno a znovu díky gólu jako vystřiženému ze znělky sportovního zpravodajství. Trestný kop domácího kapitána Lukáše Oklešťka skončil v šibenici šternberské brány – 2:2.

Po těchto momentech dostal nedělní zápas ještě větší grády, oba soupeři přidali na tempu i důrazu a na obou stranách byly k vidění slibné akce, které mohly rozhodnout.

Více štěstí v koncovce pak měl v závěru Šternberk. V 86. minutě po Smrčkově centru skóroval hlavou do protipohybu gólmana Petr Vytřísal a zajistil hostům tři body.

Zbývající okamžiky nedělní bitvy přinesly až zbytečně vyhrocený konec, když v jednu chvíli se na hřišti schylovalo k regulární potyčce většiny aktérů na trávníku.

„Dali jsme dva krásné góly, které budou bezesporu ozdobou tohoto kola krajského přeboru. Z prohry neděláme žádnou tragedii, dnes to byla porážka se vztyčenou hlavou. I v deseti jsme dokázali Šternberk, který má postupové ambice, potrápit. Ale na druhou stranu, škoda toho závěru, mohli jsme to dotáhnout k penaltám," dodal zábřežský kouč Jaroslav Appl.

„Sice jsme nepředpokládali, že soupeř nastoupí na tři obránce, ale dokázali jsme si s tím dobře poradit. Do doby, kdy jsme vedli dva nula, jsme asi byli lepším mužstvem, měli o něco více šancí, ale pak jsme si vybrali slabší chvilku. Zábřeh po vyloučení Lepky podal doslova heroický výkon, to opravdu klobouk dolů a dokázal srovnat, navíc pěknými góly," přidal své postřehy hrající trenér Šternberku Jaromír Lukášek.

„Potom jsme se ale uklidnili a stále věřili, že jsme schopní vyhrát, měli další šance a nakonec nám to tam padlo a se štěstím máme tři body," dodal závěrem kouč hostů.

SK SULKO Zábřeh – FK Šternberk 2:3 (0:1)

Branky: 62. Král, 65. Okleštěk – 41. Hustý, 53. Zifčák, 86. P. Vytřísal. Rozhodčí: Štětka – Kouřílek, Vrána. ŽK: Lepka, Okleštěk, Sládek – M. Vytřísal, Reichl, M. Kuba, D. Kuba, Bartoněk, Smrček. ČK: 60. Lepka (Zábřeh). Diváci: 275.

Zábřeh: Toman – Němec (90. Hampl), Lepka, Marada – Žanda, Král (77. Hýbl), Okleštěk, Lukas – Sládek (92. Volek), Puchr, Jakeš. Trenér: Jaroslav Appl.

Šternberk: M. Vytřísal – Novosad (46. Bartoněk), Reichl, Lukášek, Coufal – D. Kuba (90. Tomanec), Tögel, M. Kuba, Zifčák (94. Mudrák) – Hlaváček (63. Smrček), Hustý (71. P. Vytřísal). Trenér: Jaromír Lukášek.