První půle však nabídla především ze strany domácích spíše opatrnější výkon, jenže z jediné kloudné šance dalo Sulko gól, když přímý kop Váni tečoval na hraně malého vápna do protipohybu gólmana David Čep, takže útočit museli hosté.

A těm to nešlo špatně, jenže jejich um končil pár metrů před zábřežským vápnem. Největší šanci první půle zlikvidoval hostům gólman Šustr: po rohu se k zakončení dostal Marek Kyselý, ale jeho tutovou gólovou střelu zábřežský strážce svatyně vyrazil.

Druhou branku mohl na domácí konto připsat Tomáš Pospíšil. Naběhl si na krásnou kolmici do vápna, běžel zcela sám na gólmana, a přestože měl docela hodně místa, kam poslat míč, nečekaně zvolil lob, který ale jeden z vracejících se obránců odhlavičkoval. „Tohle byla možná zlomová situace. Kdybychom vedli o dvě branky, bylo by to pro Uničov daleko těžší. Takové šance se musí proměňovat," říkal po utkání zábřežský kouč Jiří Balcárek.

Zatímco první půle nabídla taktický souboj dvou týmů, jenž se znají lépe než vlastní kopačky, ve druhém se s ubývajícím světlem více běhalo, bojovalo a hlavně útočilo na obě strany.  A především na tu zábřežskou, Uničov pomalu, ale jistě tlačil soupeře před jeho vlastní šestnáctku, ovšem pokud se dostal do vápna či na hranu šestnáctky, zvolil vždy to nejhorší možné řešení. „Když už jsme našli mezeru v obranném valu Zábřehu, ztroskotali jsme ve finální části," souhlasí Zdeněk Strouhal, uničovský kouč.

Jen jednou se to povedlo, centr do šestnáctky noho poslal z voleje do brány Večeřa.

Šancí bylo ve druhé půli na obou stranách více, potlesk si zasloužila třeba kombinace domácích, kdy se uvolnil Balcárek, nahrál na hranu šestnáctky Reškovi, který tvrdou ránou z osmnácti metrů těsně minul břevno. „Šancí na gól jsme měli několik, jedna z nich se měla ve druhou branku proměnit," podotknul Balcárek.

Uničov v posledních minutách domácí výrazně přetlačil, ovšem bez brankového efektu.

„Z dnešního utkání mám rozporuplné pocity, myslím si, že jsme dnes měli navrch, ale hodně nás ovlivnil rychle inkasovaný gól po tečované střele, taková smůla nás provází už tři zápasy," prozradil uničovský trenér Zdeněk Strouhal.

„Byli jsme kombinačně lepší, pohyblivější, bohužel jsme si nevypracovali tolik šancí, abychom tohle utkání dotáhli do vítězného konce. Soupeř měl šance z brejků, což vyplynulo ze hry, kdy jsme hráli neustále do plných. Z hlediska vývoje hry bod bereme, ale z pohledu toho, že jsme byli lepší, mě remíza příliš netěší," dodal závěrem trenér Uničova.

„Hráli jsme bez Kováře a Kostorka a na organizaci naší hry to bylo vidět. Dali jsme šťastný gól, druhý jsme nepřidali, špatně jsme hospodařili s šancemi. My pak bránili výsledek a chtěli hrát na brejky, jenže jsme nebyli schopní podržet míč, takže se hra stále vracela před naši obranu," zhodnotil zápas Jiří Balcárek.

SK Sulko Zábřeh – SK Uničov 1:1 (1:0)

Branky: 8. Čep – 77. Večeřa. Rozhodčí: Krasula – Kubica, Dresler. ŽK: Šustr, Puškáč, Pospíšil, Reška, Bačík, Kapl – Ulma, Richter. Diváci: 250.
Zábřeh: Rajnoha, Čep, Machalický, Konečný (36. Balcárek) – Reška (85. Kapl), Puškáč, Váňa, Pospíšil (90. Žváček) – Bačík, Vaclík. Trenér: Jiří Balcárek.
Uničov: Uvízl – Heinz, Ulma, Vejvoda, Šalamoun – Kyselý, Koutek, Toman (62. Večeřa), Žmolík, Juřátek (77. Jeřábek) – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.