„Hráčů nemáme mnoho, navíc po podle mě nespravedlivém vyloučení v minulém kole dostal trest na čtyři zápasy Holásek," vysvětlil své střídání čtyři minuty před koncem kouč Máčala.

Po utkání litoval nevyužitých příležitostí, zejména z prvního poločasu. „Podle mého názoru jsme si tentokrát zasloužili vyhrát. Ale když nedáme branku, tak to prostě nejde," řekl Máčala.

Výbornou příležitost měl Samek, který šel sám na brankáře, ale brankář Tomáš Čech jeho střelu reflexivně vykopl. Poradil si pak i s příležitostí svého jmenovce, útočníka Dolan Antonína Čecha i ránou matadora Volfa.

„První poločas byl z naší strany hodně špatný. Přišlo mi to, že jsme si mysleli, že se asi Dolany porazí samy," čílil se želatovický kouč Pavel Hošek.

Po přestávce jeho soubor přece jen přidal. Matušík ani Jemelka ale své příležitosti také ke gólovému konci nedotáhli.

„Koncovka byla z naší strany příliš zbrklá, chtělo to více pečlivosti. Před čtrnácti dny jsme dostali šest gólů od HFK, od té doby jsme nehráli, asi na nás ještě ležela nějaká deka. S bojovností a nasazením ve druhém poločase jsem byl ale spokojen," řekl Hošek.

S remízou nakonec nebyla spokojena ani jedna strana. Želatovice klesly na pátou příčku, Dolany dokonce uvízly na samém dně tabulky přeboru. Pokud se ze sestupových problémů nevyhrabe v divizi Šumperk doprovodí odstoupivší Zlaté Hory o patro níž ještě jeden tým.

V Dolanech se tím však stresovat nechtějí. „Máme své problémy. Když se zachráníme, bude dobře. Když to uhrát nedokážeme, tak se nedá nic dělat. Samozřejmě chceme mít co nejlepší výsledky. Zlepšená hra nám dává do příštích zápasů naději," uvedl Petr Máčala.

FC Dolany – FC Želatovice 0:0

Rozhodčí: Podhajský – Hampl, Juřátek.

Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Šimek – Volf (86. Máčala), Kubeček, M. Liška, Valenta – A. Čech, Samek (62. Hrdlička). Trenér: Petr Máčala

Želatovice: T. Čech – T. Liška, Dlouhý, Čtvrtníček, Zehnálek (52. Baďura) – Koplík, Calábek, Němec, Jemelka – Matušík, Mackovík. Trenér: Pavel Hošek.