Prázdná místa na tribunách olomouckého stadionu při duelu Itálie – Švédsko, stejně jako pět tisíc prázdných sedaček na zahajovacím duelu Čechů s Dány v Praze, naštvala spoustu fanoušků, kteří lístek chtěli, ale prostě ho nesehnali.

„Dali jsme do prodeje všechny vstupenky, které jsme měli k dispozici, a prodej šel dobře. Že jsou na stadionu prázdná místa, nás moc mrzí. Situaci ale teprve analyzujeme," řekl Ondřej Lípa, tiskový mluvčí organizačního výboru.

Drtivá většina zápasů měla být vyprodaná, místo toho jsou stadiony poloprázdné. Lístky přitom fanoušci sehnat nemohli. Už víte, kde je problém?
Samozřejmě nás moc mrzí, že volných míst na stadionu bylo tolik, protože prodej šel naprosto bez problémů. V současné chvíli tu situaci analyzujeme, protože zajímá nejen nás, ale i UEFA. Teprve zjišťujeme konkrétní čísla i směry prodeje. Přesně to momentálně popsat ani nemůžeme.

Ta analýza by měla být poměrně jednoduchá ne? Na olomouckém stadionu bylo při začátku zápasu jasně patrné, do kterých sektorů lidé nepřišli. Mělo by být jasné, jestli jde o lístky prodané fanouškům, o sponzorská místa, nebo místa blokovaná UEFA.
To sice na první pohled vnímáme stejně. Na druhou stranu ten celý proces ticketingu je složitější, než se na první pohled zdá. Vstupuje do toho více skupin. Musíme celou situace důkladně vyhodnotit, jak jsem říkal a pak k tomu vydat nějaké stanovisko. Víc věcí opravdu v tuto chvíli nevíme.

Budete schopni situaci nějak řešit třeba už do nedělního zápasu, který v Olomouci sehrají Anglie a Švédsko?
Je to těžká otázka. Ve chvíli, kdy budeme mít nějakou analýzu celé situace, bude možné ji zodpovědět. Těžko to předjímat. My jsme dali ale do prodeje všechny vstupenky, které jsme k dispozici měli. A ten prodej šel opravdu dobře.