„S výsledkem můžeme být spokojení, ale řekl bych, že je lepší, než hra, kterou jsme předvedli," konstatoval po utkání trenér Uničova Miloslav Machálek.

Domácí hráči začali na trávníku, kde se od příští sezony bude zase hrát první liga, o něco lépe. Příležitost ke skórování měl nejprve Stehlík a vzápětí hlavičkoval Drbal. Brankář Uvízl byl však pokaždé na místě.

„Přičítám to tomu, že jsme museli trochu experimentovat v obraně, protože nám kvůli zranění chyběli Vejvoda s Novosadem. Než si mužstvo trochu sedlo, tak nás musel podržet Uvízl," řekl Machálek.

Jeho soubor se připomněl přes soupeřovou brankou zásluhou Švajdy, který při absenci Vejvody navlékl kapitánskou pásku. Brankář Veselý však pokus zkušeného záložníka vytěsnil na roh. Stejně tak se na druhé straně opět vyznamenal Uvízl, když vykopl střelu Kršáka.

Po přestávce přišla rozhodující chvíle zápasu. Jeřábek vybojoval míč a po dravém průniku servíroval před odkrytou branku. Černou práci si na přední tyči odvedl Hrubý a Marek Kyselý už neměl moc starostí s tím, aby rozvlnil síť v brněnské brance.

Do konce utkání zbývalo ještě patnáct minut, ovšem Brňané už na zvrat a změnu skóre nenašli sílu.

„Nepodařilo se nám sice navázat na výkony, které jsme předváděli v poslední době a které nás vytáhly do horních pater tabulky, ale vyhráli jsme, takže můžeme být spokojení. Ne každý zápas se povede ideálně," uzavřel hodnocení Miloslav Machálek.

Zbrojovka Brno B- SK Uničov 0:1 (0:0)

Branka: 76. Kyselý. Rozhodčí: Černý – Machát, Talpa. ŽK: Stehlík, Drbal – Nuc, Heinz. Diváků: 61.

Brno B: Veselý – Varaďa, Lapeš, Stáňa (81. Hajn), Stehlík, Kršák, Drbal, Matyska (90. Černý), Huška, Frimmel (64. Kunc), Janoščin. Trenér: Ludevít Grmela.

Uničov: Uvízl – Koutek, Ulma, Juřátek, Konečný – Kyselý, Nuc (72. Řehák), Krč (65. Heinz), Švajda – Jeřábek (90. Vejvoda), Hrubý. Trenér: Miroslav Machálek.