„Bylo to takové těžké. Kluci se s tím vyrovnali, ale ta událost je dost zasáhla. Byl to blízký člen oddílu. Řekli jsme, že to vyhrajeme pro něj. Hráči to odmakali," prohlásil zaskakující trenér Miroslav Lojka.

Smutné okamžiky překonávali fotbalisté na hřišti. Po dohodě Nové Sady zrušily páteční trénink. „Bylo volno 
a soustředili jsme se na sobotní zápas, který nakonec dopadl dobře," řekl novosadský Lojka.

Za vítězstvím ve Vsetíně poslal hosty už ve 14. minutě Vilém Papica. Obávaný kanonýr krajského přeboru se od postupu do vyšší soutěže trefil poprvé, což mu předpověděl i Miroslav Lojka: „Vilda Papica se po dlouhé době konečně trefil. Říkal jsem mu, že dá gól, takže se to splnilo."

Olomoucký nováček divize E měl díky dobrému výkonu ve Vsetíně blízko i k vyššímu vítězství.

„V prvním poločase to bylo dobré, vytvořili jsme si několik šancí. Domácí si žádnou vyloženou šanci nevypracovali, nějak jsme to uhráli na 1:0," prohlásil Miroslav Lojka, kterého mrzelo rozhodnutí sudího za stavu 1:0.

„Balon už byl za brankovou čarou, ale rozhodčí to údajně neviděl. I domácí fanoušci říkali, že to byl jasný gól. Zas mohla být ta hra jiná."

Během dvoutýdenního záskoku za Karla Trnečku, který je na dovolené, byl tým vedený Miroslavem Lojkou stoprocentní z hlediska počtu získaných bodů.

„S tím jsem popravdě ani moc nepočítal. Ale jako trenér jsem klukům opravdu poděkoval, že k tomu tak přistoupili a odmakali to. Uhráli jsme šest bodů, z tohoto pohledu panuje velká spokojenost," s úsměvem vyprávěl Miroslav Lojka a dodal: „Trenér se může v klidu vrátit, informoval jsem ho, takže bude spokojený."

Vsetín – Nové Sady 0:1 (0:1)

Branka: 14. Papica. Rozhodčí: Vejtasa – Mayer, Dlouhý. ŽK: Jaroš, Kučerňák – Samek, Režný, Papica, Novotný. Diváků: 115.

Vsetín: Eliáš – Dulík, Kovács 
(46. Surovec), Kocurek, Mydlář, Jaroš, Kučerňák (63. Chuchma), Bělaška, Kašpar, Polomík, Janečka. Trenér: Jaroslav Matějíček.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Samek, Hodis – Škoda, Blaha – Andreev (64. Novotný), Papica (69. Kipritidis), Dvorský (83. Maliňák) – Režný. Trenér: Miroslav Lojka.