Hráčský kádr byl v podstatě rozpuštěn a fotbalisté si shánějí nová angažmá. To je i případ brankáře Vojtěcha Šroma, který bude v očekávaném holickém výprodeji patřit k nejžádanějšímu zboží.

„Trochu nám spadla brada, pro Holici je to škoda, ale museli jsme to přijmout. Od vedení máme slíbeno, že nikomu nebude bránit ve štěstí," řekl pětadvacetiletý brankář, který dost možná zamíří za prvoligovou zkušeností.

Nejčastěji se v zákulisí hovoří o zájmu Brna a Znojma.

Jak jste v kabině přijali zprávu, že třetí tým druhé ligy a váš zaměstnavatel dobrovolně soutěž opustí?
Dá se říct, že jsme to trochu očekávali. Bylo nám jasné, že to bude buď druhá, nebo třetí liga. Ale když to zaznělo nahlas, tak asi všem trošku spadla brada. Museli jsme to přijmout. Od vedení zazněl i vstřícný krok, že nikomu nebude bránit ve štěstí. A pokud někdo bude mít nabídku z vyšší soutěže, tak tu možnost dostane.

V Holici je krásný areál. Tři roky jste se snažili o postup, a když se to povedlo, a navrch jste obsadili krásné třetí místo, tak přichází pád. To je velká škoda, souhlasíte?
Myslím si, že je to škoda nejenom pro Holici, ale pro celou druhou ligu. Zázemí je tam doopravdy super. Když to porovnám s jinými stadiony… Třeba když jsme hráli na Táborsku, tak tam to vypadá oproti Holici jako na vesnici. Škoda to rozhodně je. Zvlášť po těch dvou posledních sezonách, které byly úspěšné. Na druhou stranu klobouk dolů před panem Dostálem, že než aby dostal klub do dluhů, tak raději sklopí uši a bude hrát o soutěž níž.

Probíral jste už se spoluhráči, jaká bude vaše budoucnost?
S ostatními jsem se o tom ani moc pobavit nestačil. Pan Dostál s každým prohodil jen pár slov o tom, co by si představoval dál. Některým říkal, že by si přál, aby zůstali. Pár dalším se snaží spíš něco najít, abychom mohli jít výš a neskončili ve třetí lize.

Což bude i váš případ?
Za sebe třeba můžu říct, že třetí liga už by pro mě smysl neměla. S panem Dostálem jsme se o tom bavili. On mi řekl, že mi klidně peníze dá, abych tam zůstal a chytal dál. Ale že to vlastně sám nechce, protože mi nechce bránit v růstu. Máme dohodu, že pokud něco bude, tak mě pustí.

Máte konkrétní nabídky? Nejčastěji se spekuluje o zájmu Znojma a Brna.
Včera jsem se dozvěděl, že se o mě zajímají tři ligové týmy, jeden údajně ze druhé ligy. Ale které to jsou, to bych ven pouštět zatím nechtěl. S jedním už i něco malého proběhlo, ale to je všechno. Zatím to nevypadá, že bych měl zůstat ve třetí lize.

Přišel už pro vás ten správný čas na první ligu?
Asi ano. Neříkám, že už jsem starý, ale něco za sebou už mám, něco jsem odchytal ve třetí lize i ve druhé lize. Pokud to půjde, tak bych rád zkusil první ligu, na druhou stranu bych chtěl i chytat.

SOUVISEJÍCÍ:

O hráče HFK je zájem. Biolek to zkusí v Baníku

Sázky, nebo kachna se zelím? HFK možná povolá policii