Západočeský tým se sice ve 35. minutě ujal vedení po trefě Čady, pak ale vyrovnal holický kapitán Michal Kovář a rozhodující připravil v závěru střídající David Korčián. Na sokolovském stadionu vypukla po šťastném vítězství 2:1 velká holická radost.

„Bylo to hodně těžké utkání, Sokolov byl favorit, protože osmkrát v řadě neprohrál. My jsme se ale zápasu nechtěli jen zúčastnit, ale chtěli jsme i bodovat. To, že jsme dali vítězný gól tři minuty před koncem je už pro nás takový bonus," prohlásil trenér HFK Oldřich Machala.

Ten mohl být spokojen s výkonem svého celku.

„Myslím, že jsme byli lepší a fotbalovější. Domácí hrozili především nákopy a po jednom z nich gólově udeřili. Tu situaci jsme dobře nedohráli," upozornil kouč Machala na vedoucí branku Sokolova.

Od té doby už ale skórovali pouze hosté. Kapitán Michal Kovář dal zapomenout na svoje zahozené tutovky z předešlých zápasů a střelou z otočky vyrovnal. Vítěznou trefu si v 87. minutě připsal David Korčián.

„Michal se prosadil z těžké pozice a David si výborně obhodil obránce a skóroval. Je vidět, že jde výkonnostně nahoru a šanci ještě určitě dostane," řekl k oběma trefám holický trenér Machala, který měl při střídání šťastnou ruku, když patnáct minut před koncem poslal Korčiána na hřiště.

„Šel tam místo Biolka, který měl zdravotní problémy. David je gólový hráč a vždycky to byl střelec. Je ale důležité, aby se nebál, musí si ale věřit jeden na jednoho. V Sokolově se mu to povedlo," chválil Machala holického útočníka.

Nováček druhé ligy z Holice se až do 10. kola soutěže těšil z výher pouze na domácím hřišti. V minulém kole však přišel zlom a vítězství 2:0 v Mostě. A další venkovní triumf holičtí fotbalisté slavili hned o týden později v Sokolově. „Začali jsme i ve venkovních zápasech proměňovat šance," těší trenéra Machalu.

Jeho celek mohl venku zvítězit hned v zápase úvodního kola ve Znojmě, jenže rozhodčí Hanákům vítěznou branku neuznal. To je už ale nyní zapomenuto. „Ve venkovních utkáních jsme si vytvářeli šance, které jsme ovšem neproměnili. Věřili jsme ale, že to přijde," líčil trenér Machala.

Holice má po dvanácti kolech na kontě 23 bodů a figuruje mezi nejlepšími týmy celé souteže. „S tím jsme před sezonou samozřejmě nepočítali. Jako nováček si vedeme dobře a chceme zůstat nahoře. Před sezonou jsme říkali, že bude hlavní nemít starosti se záchranou a to snad už po takovém začátku mít nebudeme," říká kouč Machala.

Co může Hanáky rovněž těšit je nevyšší počet vstřelených branek ze všech týmů druhé ligy. Holice zaznamenala již 22 přesných zásahů. „Doma i venku se snažíme hrát stejně a produkovat náš fotbal. V Sokolově nám říkali, že tak dobře tam v této sezoně asi ještě nikdo nezahrál. Takové ohlasy nás samozřejmě těší," prozradil trenér HFK.

Sezona je tedy pro klub z olomouckého předměstí rozjetá skvěle. „Do konce podzimu nás ale čekají ještě čtyři zápasy, musíme to slušně dohrát. Teď se musíme připravit na těžký domácí zápas s Karvinou," dodává trenér Machala.

SOUVISEJÍCÍ: Holice vyhrála i v Sokolově

Úspěšná série HFK Olomouc

8. kolo: HFK – Čáslav 4:2

9. kolo: Ústí nad Labem – HFK 0:0

10. kolo: HFK – Bohemians Praha 1:0

11. kolo: Most – HFK 0:2

12. kolo: Sokolov – HFK 1:2