Hosté v čele s nejlepším střelcem soutěže Tomášem Čapkou, který doposud vsítil 9 branek, se museli obejít bez Rudolfa Muchky - dalšího hráče s prvoligovými zkušenostmi.

Domácí Kohúti, nejlépe střílející tým soutěže (5 zápasů / 20 gólů), postrádali svou jasnou brankářskou jedničku Černého, syna házenkářské legendy Lenky Černé. Po zranění se však do sestavy domácích vrátil kapitán Mira Pazdera.

TJ Sokol Velký Týnec – TJ Sokol Štarnov 4:1(3:1)

Přestože foukal silný vítr a byla zima, na hřišti bylo horko už od prvních minut. Hra se sice odehrávala ve středu hřiště, ale byla plná pěkných soubojů.

První šanci promarnil ve 12. min. domácí Pospíšil, který dostal z poloviny hřiště kolmici do běhu a řítil se do vápna. Dostal se však do velkého úhlu a nedokázal přesně zakončit.

Záhy ve 13. min. měli hosté možnost zahrávat přímý kop nedaleko rohového praporku. Čapka nádherně zakroutil míč až ke vzdálenější tyči, kde se do něj opřel Čtvrtlík a hosté se ujali vedení. Většinu akcí domácích, tažených převážně přes pravou stranu, pokazili nepřesnosti ve finálních přihrávkách.

Díky větru se rohové kopy stávaly velmi nebezpečnými, což potvrdilo několik nejistých zákroků hostujícího brankáře, když se mu balon nečekaně stočil mezi tyče.

Po jednom z rohů ve 28.min. ale hosté chytře rozehráli dopředu na rozběhnutého Čapku.

Ten udělal několik kroků a tvrdě vystřelil. Chybělo několik decimetrů.

Po sérii několika nepřesných nakopávaných míčů přebral v 39. min. domácí útočník Pospíšil přihrávku z hloubi hracího pole, obešel obránce, poté brankáře a z obtížného úhlu vyrovnal.

O tři minuty později domácí záložník Magna posadil míč z rohového kopu přímo na hlavu Procházky a ten strhl vedení na stranu domácích. Blížil se konec poločasu, ovšem ti, kteří se už vydali na „jedno poločasové“, přišli o fenomenální akci.

Ve 43. min. domácí Pospíšil vybojoval ve středu hřiště balon, krásnou kolmicí vybídl ke sprintu Koláčka, ten zatáhl míč až na roh velkého vápna, poté přihrál úplně volnému Jabůrkovi, který šikovně levačkou obhodil brankáře.

Nejkrásnější akce zápasu. Obrat byl dokonán. Domácí šli do šaten s klidným dvoubrankovým vedením.

Štarnovští se do druhého poločasu vrhli velmi bojovně, ovšem první šanci v 48. min. opět obstaral aktivitou hýřící Pospíšil. V akci, která jakoby kopírovala jeho akci z úvodu zápasu, nicméně napálil míč přímo do gólmana.

Na hřišti se začaly nepříjemně projevovat emoce, což uškodilo dalšímu průběhu zápasu, který byl rozkouskován častými fauly a malými šarvátkami.

V 62. min. hosté zahrávali dva velmi podařené rohy. Čapka centroval, Čtvrtlík se mocně opřel do hlavičky. Brankář domácích jen těsně vyrazil a hlavička po následném rohu minula jinak úplně odkrytou branku.

Další průběh hry patřil Štarnovu, ale ne a ne vytvořit nějakou vyloženou šanci. Týnečtí se dlouho bránili. Domácí zalezlí v hloubi své poloviny v 81.min. konečně vykopli balon ven. Za ním se vydal Pospíšil, který unikl z ofsajdové pasti. Nikým neobtěžován po dlouhém sólu chladnokrevně zakončil.

Kohúti pochopitelně ovládli závěr utkání. Nejprve nevyužitá akce, kdy dva útočníci šli na jednoho obránce, poté po centru zprava rybička střídajícího Macenauera mimo a nakonec se Pospíšil snažil dlouhým lobem přehodit hostujícího gólmana. Jeho odvážný pokus skončil na tyči. Opravdová lahůdka nakonec.

Utkání skončilo jasným, ale určitě zaslouženým výsledkem 4:1. Takto jednoznačný výsledek by určitě málokdo čekal, pokud by se před zápasem podíval na tabulku.

Branky: 39.a 81. Pospíšil, 42. Procházka, 43. Jabůrek - 13. Čtvrtlík. Rozhodčí: Křepský - Kaláb, Švancara. Diváci: 170.

V. Týnec: Malinka – Procházka, Prečan, Zlámal, Baccini – Koláček (74. Macenauer), Magna, Lakomý, Pazdera (85. Žádník) – Jabůrek, Pospíšil.

Štarnov: Navrátil – Porč, Čtvrtník, Vánský, Čapka – Turoň (63. Wiesner), Neplech, Vašička, Šuba – Šimek, Čech.

Foto: www.fotbalvelkytynec.cz