Před vítězným gólem jako již poněkolikáté v sezoně zafungovala spolupráce dvou nejlepších střelců Sigmy Plška a Chorého. „Dostal jsem průnikovku od Plši. Trenér říkal, že máme střílet nahoru, ale gólman si nelehal, tak jsem mu to dal mezi nohy a šel slavit,“ popisoval Chorý vítěznou trefu. Kromě ní přidal domácí útočník ještě jednu branku v první půli a v sezoně se dotáhl na metu deseti gólů.

Každý gól byl trochu jiný. Jak jste je viděl vy?
Ten první padl po dlouhém autu. Ani jsem nečekal, že to Zahry hodí tak daleko. Pak jsem se otočil, Plša mi to sklepl a levačkou jsem to uklidil. U toho druhého jsem dostal průnikovku zase od Plši. Trenér nám říkal, že gólman chodí rychle na zem, tak máme střílet nahoru. Ale on si nelehal, tak jsem mu to dal mezi nohy a šel slavit.

Soupeř v průběhu stáhl váš dvougólový náskok. Byla v závěru trochu nervozita?
Tak Varnsdorf je kvalitní soupeř. Nejsou to žádní otloukánci. Každý si myslel, že je přejedeme 5:0, ale podali tady dobrý výkon a my jsme rádi za tři body.

Sigma - Varnsdorf
Další přestřelka! Sigma se štěstím zvládla i duel s Varnsdorfem

V posledních dvou kolech jste čtyřikrát inkasovali, na což v této sezoně nejste zvyklí. V čem je problém?
Nejsme na to zvyklí, ale my teď také hodně gólů dáváme. To je pro nás důležité. Na defenzivě ale určitě zapracujeme. První gól dnes byl náhoda a u druhého špatná komunikace, to se stane.

Nepřišlo uspokojení za stavu 2:0?
Ten stav 2:0 je vždy ošemetný. Je potřeba přidat na 3:0, aby bylo po zápase. Už jsme to měli v hlavách, že je to jen o gól. Pak se stalo to samé co v Budějovicích, že jsme dostali gól hned po přestávce. Musí tam být větší koncentrace.

Nervozita se přenášela i na tribuny. Nečekali jste trochu pozitivnější atmosféru?
Co k tomu říct. Čekal bych, že budou fanoušci trochu pozitivnější. Ale já si myslím, že se to zlepší.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 21. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Hrajete s hrozbou osmé žluté karty. Myslel jste na to?
Nemyslím na to. Hraju pořád stejně. Vím, že ty ruce tam mám furt nahoře, co s tím mám dělat. Rozhodčí furt za mnou chodí, že to vidí. Jednou ta osmá přijde.

Proti Varnsdorfu jste vstřelil desátý gól v sezoně. Jste s tímto číslem spokojený?
V Budějovicích jsem si říkal, že by bylo hezké se v sezoně dostat na deset branek, ale nečekal jsem, že se mi to povede po dvou zápasech. Chce to tak pokračovat. Chci nadále pomáhat týmu tak, jak pomáhám.

ONDŘEJ KAŠLÍK