Kapitán Severočechů Luboš Loučka ji proměnil a rozhodl o výhře Jablonce 2:1.

Hanáci cítili křivdu.

„Z mého pohledu to penalta nebyla," říkal po utkání Varadi.

„Jak mě ucítil, tak spadnul a vyšlo mu to. Podle mě to ale bylo špatné rozhodnutí," dodal olomoucký obránce.

Zápas rozhodla penalta odpískaná po vašem zákroku. Byl to faul nebo nebyl?
Z mého pohledu to penalta nebyla. Bylo to v devadesáté minutě a za tohle se podle mě penalta nepíská. On si to rukou pokryl, já jsem tam šel taky rukou. A on spadnul. Sudí to prostě odpískal. Ale podle mě to bylo špatné rozhodnutí.

Mohl jste tam jít jinak, třeba ne tak důrazně?
Kdybych tam vůbec nešel, tak by asi dal úplně v pohodě gól. Já jsem tam musel jít.

Novák podle vás padal ochotně?
Určitě. Jak mě ucítil, tak spadnul a vyšlo mu to. Takové penalty holt jsou a asi i budou.

Mohl jste pak ještě vyrovnat. Po centru do vápna gólman Valeš míč nejistě vyrazil, a vy jste se mále dostal k dorážce. Kolik chybělo?
Myslel jsem si, že na to gólman vůbec nedosáhne a promáchne. Byl jsem pak už za ním, chybělo mi asi jen nějakých dvacet centimetrů. Byla to trochu smůla. Ale prostě nám to tam nepřálo. Ať už v případě penalty nebo třeba při téhle situaci. Myslím, že jsme to odmakali a odehráli slušnou partii. Nebyli jsme horším soupeřem.

Remíza by podle vás byla spravedlivější?
Remíza by tomu zápasu slušela. Podle mě by ji musel brát i Jablonec. Ta výhra jim penaltou vyloženě spadla do klína.

Jak moc zápas ovlivnil silný vítr?
První poločas nás kvůli tomu přehrával Jablonec, protože hrál po větru. Ve druhém poločase to bylo zase obráceně. Do toho větru ještě pršelo, takže to bylo takové dost nefotbalové počasí. Ten stadion není uzavřený. Vítr se tam proháněl velkou rychlostí. Bylo to těžké třeba i při hlavičkových soubojích, kdy se ten balon zastavoval.

Potřetí za sebou jste nevyhráli. Co to pro vás znamená?
Nemyslím si, že bychom hráli špatný fotbal. Spíš naopak, sehráli jsme dobré zápasy. Musíme věřit, že se ty výsledky dostaví. Máme ze čtyř zápasů čtyři body. Ale zase jsme hráli se soupeři z horních pater. Věřím, že to přijde a všechno bude v pořádku, jak to má být.

Teď vás čeká Plzeň, která těžkou sérii završí.
Hrát se dá s každým. Já mám tedy čtyři žluté, takže hrát nebudu. Ale budeme doma. Plzeň už jsme v minulosti porazili, tak nevidím důvod, proč bychom se měli nějak ostýchat.