„Oba hráči, Adam Varadi i Jakub Petr, nebyli na podzim tolik herně vytížení. Myslíme si, že by ten krok mohl oběma pomoci k tomu, aby se do herní pohody znovu dostali tak, že budou dobře připraveni na novou sezonu," uvedl na webu Sigmy Olomouc sportovní manažer Ladislav Minář.

Devětadvacetiletý univerzál Adam Varadi bude na jihu Čech hostovat do 30. června a po Tomáši Janotkovi je druhým olomouckým fotbalistou, který během zimní přestávky posílil kádr Dynama.

Přestože Varadi, který má na kontě 234 ligových zápasů a 45 vstřelených gólů, už v kariéře nastoupil v útoku, záloze i v obraně, dvanáctý tým ligové tabulky s ním počítá do ofenzivy.

„Adam během své kariéry dlouhodobě dokazoval velmi dobrou výkonnost a jsem rád, že nám na jaře pomůže v ligových bojích. Pro nás bude využitelný nejvíce v záloze a nebo také v útoku," uvedl sportovní manažer Jihočechů Martin Vozábal.

Čtyřiadvacetiletý Jakub Petr měl ve Slavii původně hostovat až do konce sezony, jenže se nedokázal prosadit tak, jak by si představoval.

„Odehrál jsem od začátku jen dva venkovní zápasy, ve kterých jsme hráli podstatně hůř než doma. Určitě na tom mám nějaký podíl viny já sám. Zároveň si myslím, že jsem nedostal dost prostoru, abych ukázal, co umím," řekl Jakub Petr v prosincovém rozhovoru pro Deník.

S návratem na Hanou přitom moc nepočítal.

„Říkám na rovinu, že bych raději vyzkoušel ještě nějaké jiné prostředí než Olomouc. Ale než některá mužstva v první lize, tak radši budu ve druhé hrát za Sigmu, pokud mě bude chtít," řekl fotbalista, který by se olomouckém dresu měl znovu objevit již v dnešním přípravném zápase. Sigma B od 15 hodin přivítá třetiligový Uničov.