V padesáté minutě za stavu 3:1 pro domácí se zápas přerušil a nakonec se ani nedohrál.

Střet zmíněných hráčů o balon totiž skončil vážným zraněním sedmadvacetiletého Chovana, který po souboji zůstal na hřišti ležet se zlomenou nohou.

Po ošetření přímo na místě převezla fotbalistu záchranná služba přímo do nemocnice.

„Máme informace, že ihned po převozu do fakultní nemocnice v Olomouci byl operovaný. Zřejmě je to podobné zranění, k jakému došlo před čtrnácti dny v případě Petra Černotského,“ řekl trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.

K samotnému incidentu se příliš vyjadřovat nechtěl. Podle jeho názoru šlo o velice tvrdý zákrok, ovšem v rámci pravidel.

„Bylo to hodně tvrdé, ale ne nefér,“ uvedl kouč.

Hosté bezprostředně po tomto momentu neměli na fotbal ani pomyšlení. V utkání nakonec pokračovat odmítli a hlavní rozhodčí Petr Boháč tak na jejich žádost zápas předčasně ukončil.

„Je nám všem líto toho, co se stalo. Na druhou stranu musím říct, že o žádný zákeřný zákrok nešlo. Je nám to opravdu všem líto, jsme z toho otřeseni. Přejme tomu hráči brzké uzdravení,“ řekl trenér domácích Vojtěch Bušina.

Celá nešťastná událost byla samozřejmě zaznamenána i v zápise o utkání.

„Na středu hrací plochy došlo k souboji o míč. Oba hráči se střetli ve stejný okamžik vnitřní stranou nohy (placírkou). Od souboje jsem byl přibližně pět metrů, k ležícímu hráči jsem přiběhl a poté jsem z důvodu zranění hráče hru přerušil,“ zapsal do úřední listiny hlavní arbitr zápasu Petr Boháč.

Čistý souboj, v rámci pravidel

Ten se k osudné padesáté minutě vrátil ještě později. Na věc měl v podstatě podobný názor jako ostatní.

„Nebyl to žádný faul. Byl to klasický šprajc, oba šli do souboje placírkou. V okamžiku, kdy chtěli míč odkopnout, došlo ke střetu. I hosté ale uznali, že souboj byl čistý, v rámci pravidel. V tomto ohledu to byl nezaviněný zákrok,“ řekl sudí.

Pro předčasné ukončení zápasu, o které zažádalo hostující družstvo, má pochopení.

„Dnes (neděle) asi bylo opravdu lepší to nedohrát. Utkání by dál nemělo smysl. Do té doby byl ale ten zápas celkem pohodový. Udělil jsem jen dvě žluté karty za zmaření větších šancí,“ řekl rozhodčí.

Nedělní incident přišel jen čtrnáct dní po vážném zranění ústeckého útočníka Petra Černotského, který v zápase s Lošticemi utrpěl otevřenou zlomeninu bérce.

TJ Sokol Ústí – TJ Zlaté Hory 3:1 (3:1) NEDOHRÁNO

Branky: 14. Plesník, 23. Ševčík, 37. Pančochář – 18. Škoda. Rozhodčí: Boháč – Křepský, Částečka. Delegát: Eduard Knoll. 150 diváků

Ústí: Bernkopf – Juga, Palacký, Smolka, Bagar – Plesník, Punčochář, Skácel, Ševčík – Orava, Škařupa. Trenér: Vojtěch Bušina.

Zlaté Hory: Urban – Karlík, Chovan, Martinka, Křivan – Škoda, Minka, Plhák, Charalambidis – Biedrava, Brückner. Trenér: Milan Biedrava.